Volledig scherm
© Pro Shots

Ongewijzigd NAC gaat voor tweede zege in vijf dagen

ZUNDERT – NAC moet het vrijdag (20.00 uur) tegen RKC opnieuw doen zonder aanvoerder Robbie Haemhouts. De middenvelder is donderdag uitgebreid getest, maar ondervond bij het sprintwerk te veel last van zijn hamstring.

“Ik had gehoopt dat het van korte duur was”, zegt trainer Stijn Vreven. “Had niet verwacht dat de ultieme test vandaag (donderdag) negatief zou uitpakken. Als hij vol moet gaan, voelt hij nog iets. We willen geen risico nemen.”

Vreven houdt derhalve vast aan dezelfde elf namen als maandag tegen FC Dordrecht. Afgaande op de afsluitende training vervangt Olivier Rommens voor de tweede keer in vijf dagen Haemhouts. De meer aanvallend ingestelde Jeff Stans en Mounir el Allouchi beginnen wederom op de bank. Jari Oosterwijk keert weer terug in de wedstrijdselectie en begint op de bank.

Vreven: “De zege tegen Dordrecht heeft ons een boost gegeven. Als ik de ploeg het laatste kwartier de overwinning over de streep zie trekken, vind ik dat wij op de juiste weg zijn. Daar hebben wij de steun van de supporters hard bij nodig. Winnen brengt veel teweeg.
Het eerste wat ik wilde zien is een ploeg die vanuit een goede organisatie op de nul kan spelen. Ik ben zes wedstrijden ver, vier keer hebben we de nul gehouden. Daar ben ik zeer tevreden over. Evenals over de bereidwilligheid van de spelers en de teamafspraken die worden nagekomen.”

In tegenstelling tot het duel met FC Dordrecht maandag zitten er vrijdag 3.000 toeschouwers meer op de tribune, heeft de Bredase club bevestigd. NAC zegt dat inclusief seizoenkaarthouders ruim 14.000 mensen naar het stadion komen. Maandag waren dat er nog 11.456.

Vermoedelijke opstelling
Brondeel; Horsfield, O’Neill, N Toko, Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Rommens;
Verbeek, Dessers en Agyepong.