Volledig scherm
© Pro Shots

Officieel: Van Diermen twee jaar langer bij NAC

BREDA – Twee maanden geleden werd al een mondeling akkoord bereikt over een nieuw tweejarig contract plus een optie voor een derde seizoen. Donderdag zijn dan eindelijk de handtekeningen gezet en hebben NAC en de 27-jarige centrale verdediger zich voor langere tijd aan elkaar verbonden.

Van Diermen kwam begin dit jaar op huurbasis over van Excelsior waar hij anderhalf jaar met succes had samengewerkt met trainer Marinus Dijkhuizen. In Breda groeide hij meteen uit tot basisspeler totdat een achillespeesblessure ervoor zorgde dat hij de beslissende play-offs om promotie naar de eredivisie moest missen. Inmiddels is Van Diermen zo goed als hersteld van zijn kwetsuur, hoewel hij nog geen hele wedstrijd heeft gespeeld deze voorbereiding.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."