Volledig scherm
© Dennis Kas

NAC wint uit bij Achilles'29: 1-2

VOETBAL - NAC heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Vrijdagavond in Groesbeek tegen Achilles'29 werd het 1-2. Door tweede zege op rij staat NAC bovenaan, op doelsaldo.

Het was linksback Ashley Smith-Brown die al na een kwartier voor de voorsprong zorgde. De voorsprong had verdubbeld kunnen worden toen NAC een penalty kreeg. Nieuweling Thomas Agyepong ging namelijk over het been: strafschop. De inzet van Jeff Stans werd echter gekeerd. Zodoende stond het halverwege nog altijd 0-1.

De voorsprong werd in de tweede helft verdubbeld door Cyriel Dessers. De spits schoot hard raak. Daarna kreeg invaller Giovanni Korte de kans op 0-3, maar op aangeven van Dessers miste hij.

Achilles'29 kwam terug in de wedstrijd. Ruim vijf minuten voor tijd viel de 1-2. Boy van de Beek verschalkte doelman Jorn Brondeel met een vrije trap. In blessuretijd misten Dessers en Korte nog kansen op 1-3.

Het is voor NAC de tweede winstpartij van het seizoen. Vorige week, in eigen huis, werd Jong FC Utrecht verslagen: 4-1.

In Groesbeek werd NAC gesteund door 300 meegereisde supporters. Het natuurgras van vorig seizoen is vervangen door kunstgras.

Opstelling NAC: Brondeel; Sporkslede, Rommens, Van Diermen, Smith-Brown; Nijholt, Stans, Haemhouts; Agyepong (61. El Allouchi), Dessers, Brusselers (72. Korte).

Lees de hoogtepunten van de wedstrijd terug aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

Volledig scherm
© Pro Shots / Erwin Spek
  1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.