Volledig scherm
© Pro Shots

NAC wil in winterstop zaken doen met Manchester City

BREDA - NAC wil zich in de winterstop gaan versterken met twee spelers van Manchester City. Het zou gaan om een verdediger en een nummer tien. Zij zouden het haperende elftal een kwaliteitsinjectie moeten geven. Dat melden goed ingevoerde bronnen rondom de Bredase club. "We kijken naar bepaalde types die binnen het elftal passen", was het enige dat technisch directeur Hans Smulders daar dinsdag over wilde zeggen.


Op dit moment telt de selectie vier City huurlingen waarvan eigenlijk alleen Brandon Barker, met name de laatste weken pas, laat zien een toegevoegde waarde te zijn. Tegen FC Emmen noteerde hij zijn eerste assist van dit seizoen met een hoekschop waaruit Arno Verschueren raak kopte. Linksback Ashley-Smith Brown is na een hoopgevend begin ver weggezakt. Met als dieptepunt zijn invalbeurt afgelopen vrijdag waarbij hij door zijn eigen fans werd uitgefloten. Vleugelaanvaller Thomas Agyepong is mede door blessureleed amper van waard geweest. David Faupala keert vrijwel zeker terug naar Engeland. De Franse aanvaller is ongelukkig bij NAC, komt niet voor in de plannen van de technische staf en kan vanwege de taalbarrière lastig communiceren.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”