Body Brusselers schoot ook in de voorbereiding tegen Kogelvangers raak.
Volledig scherm
Body Brusselers schoot ook in de voorbereiding tegen Kogelvangers raak. © NAC Breda

NAC wil Bodi Brusselers met eerste profcontract aan zich binden

BREDA - NAC is voornemens om Bodi Brusselers een eerste profcontract aan te bieden. De Bredase club is dermate tevreden over de ontwikkeling van het zeventienjarige talent, dat het de speler voor langere tijd aan zich wil binden.

Met het vastleggen van Brusselers wil NAC ook voorkomen dat de aanvallende middenvelder in de toekomst voor alleen een opleidingsvergoeding de deur uitloopt. Hoewel dat vrij onwaarschijnlijk is. De zoon van voormalig NAC-speler en oud-hoofd opleidingen Geert Brusselers moet nog twee jaar naar school om zijn vwo-diploma te halen.

Onlangs besloot trainer Marinus Dijkhuizen dat hij de tiener, die met zijn onbevangen spel indruk op hem maakte tijdens de voorbereiding, definitief bij het eerste wilde halen. Brusselers junior krijgt echter wel alle ruimte om zijn middelbare school af te ronden. Een uitdrukkelijke wens van hemzelf en zijn ouders. Komend seizoen zal hij zijn wedstrijden hoofdzakelijk in het beloftenteam spelen en incidenteel voor de A1 uitkomen.

Dat Brusselers in korte tijd zulke grote stappen maakt, is opvallend te noemen. Het eerste half jaar van vorig seizoen was de lichtvoetige nummer tien lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij de A1. Na een stormachtige tweede seizoenshelft is alles anders geworden voor Brusselers die het vertrouwen heeft van zowel de leiding als de technische staf.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.