Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-middenvelder Stans blijft sukkelen met enkelblessure

ZUNDERT - Jeff Stans blijft sukkelen met zijn enkelblessure. Nadat hij maandag weer is aangesloten bij de groep, laat hij vandaag een echo maken. Op die manier wil Stans definitief de ernst van de kwetsuur vaststellen aangezien hij last houdt van zijn dikke enkel.


De aanvallende middenvelder liep de blessure vorige week op tijdens de training in een duel met een teamgenoot. Hij miste daarop het duel met Jong PSV (1-1) waarin hij vervangen werd door Mounir el Allouchi.

„Zeker in deze fase van het seizoen is het balen dat ik wedstrijden moet missen, omdat we een team in opbouw zijn. Het is voor mij wennen aan het team en wennen aan het niveau van de eerste divisie. Dan is het belangrijk om veel wedstrijden te spelen. Als uit de echo blijkt dat de blessure alsnog meevalt, ben ik bereid om vrijdag tegen RKC met pijnstillers te spelen”, zegt de 26-jarige Stans die moet uitgroeien tot een van de bepalende gezichten van het ‘Nieuwe NAC’.

Goed nieuws was er deze week ook voor trainer Marinus Dijkhuizen. Thomas Agyepong en Olivier Rommens hebben de groepstraining hervat en lijken inzetbaar voor de uitwedstrijd in Waalwijk. Naast Stans is Jesse van Bezooijen de enige speler die nog niet speelklaar is. Van Bezooijen zit in de laatste fase van zijn herstel.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.