Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-middenvelder Jeff Stans zeker twee weken aan de kant

BREDA – De kans is groot dat NAC deze maand niet meer kan beschikken over Jeff Stans. Uit een gisteren genomen echo is gebleken dat er aan de binnenband van zijn enkel serieuze schade is. De enkel is niet gescheurd, maar wel flink opgezwollen. De middenvelder moet zijn pijnlijke enkel de komende twee weken rust geven.

Als Stans dat niet doet bestaat de kans dat de blessure verslechterd en de speler straks zes tot acht weken buitenspel staat.

Stans mist daardoor zo goed als zeker tussen 16 en 30 september achtereenvolgens de wedstrijden tegen RKC, VVV (beker), De Graafschap en FC Volendam. Vanwege de interlandperiode die daarop volgt zou Stans zich kunnen richten op de uitwedstrijd tegen Telstar op 14 oktober. Afgelopen vrijdag werd Stans tegen Jong PSV vervangen door Mounir el Allouchi. Afgaand op de trainingen deze week ziet het ernaar uit dat El Allouchi morgen tegen RKC opnieuw de plaats van Stans inneemt.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."