Volledig scherm
© Pro Shots

NAC krijgt geen opleidingsvergoeding voor Seuntjens en Van der Weg

BREDA - Dat NAC geen transfervergoeding krijgt voor Mats Seuntjens en Kenny van der Weg was al bekend. Beide spelers verlengden hun aflopende verbintenis niet, maakten gebruik van hun transfervrije status en verkasten gratis naar respectievelijk AZ en het Schotse Ross County. NAC heeft inmiddels ook bevestigd dat het geen opleidingsvergoeding voor het duo krijgt. Dat geldt ook voor Oguzhan Kazanci die de gehele jeugdopleiding van de Bredase club doorliep.

De opleidingsvergoeding wordt uitgekeerd tot de 23-jarige leeftijd. Seuntjens is 24 jaar, Van der Weg 25 jaar. Het tweetal weigerde hun aflopende verbintenis te verlengen. Omdat ze te oud zijn om een opleidingsvergoeding te krijgen, krijgt NAC na een totaal van zestien jaar investering geen euro terug voor Seuntjens en Van der Weg. Kazanci is 22 jaar. De club laat hem echter gratis gaan, omdat ze hem geen contract willen aanbieden. Daarop is besloten af te zien van een opleidingsvergoeding voor Kazanci die als amateur tot de selectie behoorde, omdat hij anders niet weg kan komen bij NAC.

  1. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.