Nemanja Gudelj
Volledig scherm
Nemanja Gudelj © ANP

NAC krijgt 270.000 euro dankzij miljoenentransfer Gudelj

BREDA – De transfer van Nemanja Gudelj (25) van Ajax naar het Chinese Tianjin Teda, volgens De Telegraaf 6 miljoen euro, levert NAC 270.000 euro op. De Bredase club heeft recht op een solidariteitsbijdrage van 4.5 procent van de totale transfersom. Gudelj tekent voor drie seizoenen en gaat naar verluidt vijf miljoen euro per jaar verdienen.

In 2001 is door de wereldvoetbalbond FIFA een regel ingevoerd dat de clubs die een speler van hun 12de tot hun 23ste jaar hebben gediend, samen recht hebben op vijf procent van de totale transfersom. Gudelj was 21 jaar toen NAC, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, verruilde voor AZ.

Algemeen directeur Justin Goetzee gaf medio november al aan dat het geld van Gudelj ‘een prettige meevaller zou zijn.’ Het bedrag zal zo goed als zeker gebruikt worden om het verwachte begrotingstekort dit boekjaar, zo’n 700.000 euro, te verkleinen.

  1. Multimiljonair biedt NAC-spelers  premie van 110.000 euro bij promotie
    Play
    Video interview

    Multimiljonair biedt NAC-spelers premie van 110.000 euro bij promotie

    ZUNDERT – Hoog bezoek bij NAC. Maandag rond het middaguur arriveerde multimiljonair Salar Azimi op het trainingscomplex in Zundert. De uit Aardenburg afkomstige zakenman heeft de spelers van NAC een premie van in totaal 110.000 euro aangeboden als de Bredase club promoveert naar de eredivisie. "Ik bied het de spelers aan en die mogen het onderling verdelen. Het is een stimulans om beter hun best te doen."