Volledig scherm

NAC klopt Jong PSV alsnog met ruime cijfers: 5-2

BREDA – Toen ook de regenbui was overgewaaid won NAC de wedstrijd tegen Jong PSV uiteindelijk alsnog met duidelijke 5-2-cijfers. Daarmee haalden de Bredanaars opgelucht adem nadat de Eindhovenaren kort voor rust een door NAC gemakkelijk veroverde voorsprong van 3-0 (goals Seuntjens, Unal en Ars) verkleinden tot 3-2.

Na de pauze speelde een geschrokken NAC slordig en was Jong PSV drie keer dicht bij de gelijkmaker. In de stromende regen hadden de Bredanaars vervolgens aan een flitsende combinatie tussen Unal en Seuntjens genoeg om zichzelf weer wat lucht te geven. In de slotfase hielp PSV’er Loof de thuisclub een handje met het scoren van de 5-2.

Door de zege blijft NAC nummer twee VVV volgen op twee punten. De ‘voorsprong’ op nummer vier FC Eindhoven (dat verloor van Achilles’29) groeit naar drie punten.


De wedstrijd

3. 1-0! Donny Gorter breekt door over links. Zijn voorzet wordt door Sjoerd Ars teruggelegd op de vrijstaande Mats Seuntjens. Die haalt verwoestend hard uit.

3. Ars schiet de bal naast.

10. Na vlot lopende aanval NAC keert doelman Koopmans afstandsschot Seuntjens.

11. 2-0! Gorter dringt gevaarlijk door tot in het hart van de PSV-verdediging. Hij speelt Ars aan. Diens afzwaaier wordt door de inlopende Enes Unal over de lijn gewerkt.

22. Fel schot Lerin Duarte in de handen van doelman Koopmans.

24. 3-0! Uit een voorzet van Gorter tikt Ars met de punt van de rechterschoen de 3-0 binnen. Het betekent de 21e treffer van Ars in deze competitie.

35. 3-1: Boljevic krult de bal fraai voorbij Jelle ten Rouwelaar, nadat Kevin van Diermen de bal knullig verspeelde aan Gudmundsson.

37. Penalty Jong PSV. Ten Rouwelaar tikt Beto onderuit. Geel voor Ten Rouwelaar.

37. 3-2! Leemans schiet de strafschop onberispelijk binnen.

38. Wakker geschrokken NAC dicht bij vierde treffer. Seuntjens schiet de bal in het zijnet.

39. Gele kaart Loof (Jong PSV).

Tweede helft

47. Gele kaart Boljevic voor vasthouden Seuntjens.

53. Boljevic gevaarlijk dicht bij gelijkmaker. Kenny van der Weg werkt de bal uit de doelmond.

54. Ars kopt een corner van Seuntjens vallend over.

55. Na foute pass Naah is Boljevic in de counter weer dicht bij gelijkmaker. Dit keer schiet hij de bal voorlangs.

57. Goede aanval NAC. Seuntjens vindt met diagonale steekpass inlopende Matic. De middenvelder schiet de bal echter in het zijnet.

58. Stortbui overvalt Rat Verleghstadion.

60. Derde grote kans voor Boljevic op gelijkmaker. Na snelle uitval verdwijnt zijn schot rakelings naast het doel.

62. Gele kaart Carolina na onderuit halen doorgebroken Unal.

62. Wissel NAC: Joey Suk voor Divine Naah.

63. Wissel Jong PSV: Rommens voor Lammers.

64. 4-2! Tussen de slordigheden door vinden Mats Seuntjens en Enes Unal elkaar in een schitterend duet. Unal kaatst het eentweetje in de voeten van de doorgelopen Seuntjens. De Bredanaar schuif de bal in het doel en doet er vervolgens op de natte grasmat een onvervalste buitschuiver bovenop.

71. Koch kopt vrije trap naast.

73. Diagonaal schot Matic gestopt door Koopmans.

75. Gele kaart Koch voor onderuit lopen Unal.

77. Duarte voor Gudmundsson

80. Pedro voor Van Diermen.

82. Danny Verbeek voor Lerin Duarte

83. 5-2! Loof werkt afgeslagen schot Seuntjens in eigen doel.

Opstelling NAC: Ten Rouwelaar; Lazic, Van Diermen (80. Pedro), Van der Weg, Gorter; Naah (Suk), Duarte (83. Verbeek), Seuntjens, Matic; Ars en Ünal.

Op de bank bij NAC: Noppert, Mulder, Pedro, Verbeek, Suk, Dingsdag en Robinson.

Tweets door @yadranblanco

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.