Volledig scherm
© Pro Shots

NAC in eerste ronde KNVB beker gekoppeld aan VVV

BREDA – NAC treft in de eerste ronde van de KNVB beker op eigen veld VVV. Het duel wordt gespeeld op 20, 21 of 22 september. Trainer Marinus Dijkhuizen noemt de loting pittig. “VVV is op dit moment de meest stabiele ploeg uit de eerste divisie.”

Ondanks dat de competitie de hoogste prioriteit heeft voor NAC, neemt Dijkhuizen het bekertoernooi wel degelijk serieus. “Je speelt ook voor een stukje prestige en er valt geld te winnen als je verder komt. Ik ben niet van plan voor zo’n wedstrijd zes of zeven wijzigingen door te voeren. Voor mij telt de beker absoluut.”

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."