Volledig scherm
© Pro Shots

NAC heeft nog te weinig spelers voor elftalfoto

ZUNDERT - De pers is uitgenodigd om vrijdagmorgen bij NAC de traditionele elftalfoto te komen maken, maar het ontbreekt de Bredase ploeg nog aan een complete selectie. In het oefenduel tegen de Moerdijkse selectie moet NAC vanavond noodgedwongen vier jeugdspelers inzetten.


„Dat gaat dus helemaal nergens over”, verzucht trainer Marinus Dijkhuizen. Een maand voor het begin van de competitie is zijn basiself immers nog verre van compleet. „We missen misschien nog wel meer dan de helft”, telt hij de ontbrekende plekken op zijn vingers na: „Een keeper, een spits (het wachten is op de Belg Cyriel Dessers, red.), een aantal spelers van Manchester City en wat eigen jongens.”

Verbeek
Tot die laatste categorie behoort aanvaller Danny Verbeek. Hij trainde gistermorgen weer volop mee met de selectie, nadat hij in het weekeinde thuis had gezeten met een griepje. Het is echter nog onduidelijk of de Bosschenaar vrijdag mee op de foto gaat. „Voor die tijd wil ik de knoop wel doorgehakt hebben”, zegt de aanvaller over de keuze tussen blijven of ingaan op één van de aanbiedingen van andere clubs. „Er zitten interessante opties tussen, maar NAC blijft ook een geweldige club. Daar moet ik dus nog eens goed over nadenken.”

Het nieuwe tweejarige contract met Grad Damen is volgens technisch directeur Hans Smulders op enkele details na geregeld: „We zijn er op hoofdlijnen uit en Grad wil graag bij NAC blijven.”

Puzzelen
Voor Dijkhuizen is het ondertussen ‘puzzelen’ geblazen in de eerste weken van de voorbereiding. Gisteren had hij inclusief een aantal jeugdspelers en ‘stagiair’ Fabian Sporkslede slechts achttien man op het trainingsveld staan. Giovanni Korte stuurde hij voortijdig naar de kleedkamer om overbelasting te voorkomen.

Vanavond zet Dijkhuizen daarom zijn vertrouwde jeugdspelers Brusselers, Sprangers, Klomp en Marijnissen weer in. „Het is leuk werken met die jongens en goed voor hun ontwikkeling, maar deze situatie maakt het lastig in de opbouwfase. Met waar je heen wil moet je nu al beginnen. Dat moet ik straks allemaal weer gaan herhalen als de rest komt.”

Manchester City
De meeste spelers van Manchester City worden pas begin augustus verwacht omdat de club hen eerst meeneemt op een trip naar China. Dan pas zal de echte elftalfoto gemaakt kunnen worden.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.