Volledig scherm
© Pro Shots

NAC heeft de eerste twee spelers van Manchester City binnen

BREDA - Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown van Manchester City spelen komend seizoen voor NAC. Het tweetal is zondag aangekomen in Nederland en gaat deze week ook mee op trainingskamp.

NAC Breda huurt het duo van Manchester City, waar ze onderdeel uitmaken van het Elite Development Squad. Daarnaast traint middenvelder George Glendon, afkomstig van hetzelfde team, de komende weken mee met NAC in het kader van het uitwisselingsprogramma dat NAC met Manchester City heeft.

De 19-jarige Agyepong speelde eerder voor FC Twente. De rechtsbuiten is geboren en getogen in Ghana. Begin 2015 kwam hij bij Manchester City in de jeugdopleiding.

Smith-Brown is een verdediger en kan op verschillende posities uit de voeten. De 20-jarige voetballer zit sinds zijn vijfde in de jeugdopleiding bij Manchester City. Als vijftienjarige maakte hij zijn debuut in het Onder de 18 team van de Engelse club. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het EDS, waarvoor hij in februari van dit jaar het enige en winnende doelpunt maakte in de derby tegen Manchester United. In april tekende hij een contract dat hem voor drie seizoenen aan City verbindt.

Hans Smulders: "Beide spelers hebben de kwaliteiten om NAC direct beter te maken. Thomas heeft bij FC Twente al kortstondig kunnen laten zien waar hij toe in staat is en Ashley maakt al jaren een stormachtige ontwikkeling door bij Manchester City. Dat de club talenten van dit kaliber naar Breda laat komen, zegt iets over de samenwerking met NAC en wat voor aantrekkingskracht NAC heeft. Deze jongens waren direct enthousiast en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan."

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
771 stemmen