Volledig scherm

NAC doorbreekt opnieuw de barrière van 10.000 seizoenkaarten

BREDA – NAC is erin geslaagd om de voor de club zo magische grens van tienduizend verkochte seizoenkaarten te slechten. Dat mag gerust opvallend worden genoemd, aangezien NAC voor het tweede jaar op rij in de eerste divisie gespeeld.

De Bredase club loopt naar eigen zeggen vrijwel gelijk met vorig seizoen toen het uiteindelijk op 12.300 seizoenkaarten uitkwam, inclusief halfjaar abonnementen. Na de degradatie in 2015 trok NAC afgelopen seizoen een gemiddelde van bijna 14.000 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion dat plaats biedt aan 19.000 mensen. Dat was verreweg het hoogste aantal van de hele eerste divisie en zelfs meer dan de helft van de clubs in de eredivisie.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."