NAC directeur Goetzee wil twee promotieplekken ter compensatie

BREDA – De uitspraak van de rechter vrijdagmiddag dat de KNVB de licentie van FC Twente terecht heeft ingetrokken, heeft ook gevolgen voor NAC. Met FC Twente in de eerste divisie heeft de Bredase club ineens een grote concurrent in de strijd om het kampioenschap en dus promotie naar de eredivisie, stelt algemeen directeur Justin Goetzee.

Hij wijst op het buitenland waar in het verleden Glasgow Rangers en Juventus werden teruggezet en snel terugkeerden op het hoogste niveau. Ten koste van de kleinere en minder kapitaalkrachtige clubs.

"Ik kan niet in de keuken van Twente kijken, maar vaak zie je dat als het tegenzit mensen bereid zijn om de club te helpen. Iedereen gaat er dan achterstaan”, denkt Goetzee. “Primair houden we de focus op wat we zelf doen. Secundair is het erg voor FC Twente”, zegt Goetzee die nu opteert voor twee in plaats van één promotieplek als de Enschedeërs definitief worden teruggezet naar de eerste divisie.

"Volgende week dient de beroepscommissie bij de KNVB. Dan weten we meer. Maar omdat de clubs in de eerste divisie geen enkele invloed hebben gehad op de hele procedure, vinden wij als NAC en als League dat we recht hebben op compensatie. De degradatie van Twente naar de eerste divisie stond niet in de reglementen. Er is een oplossing gevonden waarbij Twente eerst de licentie is afgenomen om ze daarna een nieuwe licentie te geven voor de eerste divisie. Vanuit dat perspectief bezien vinden wij het reëel om twee clubs te laten promoveren komend seizoen. De structuur over de promotie- degradatieregeling staat sowieso onder druk. De KNVB kijkt al serieus om daar veranderingen in aan te brengen. Nogmaals wij komen op voor onze club en de eerste divisie.”

  1. Multimiljonair biedt NAC-spelers  premie van 110.000 euro bij promotie
    Play
    Video interview

    Multimiljonair biedt NAC-spelers premie van 110.000 euro bij promotie

    ZUNDERT – Hoog bezoek bij NAC. Maandag rond het middaguur arriveerde multimiljonair Salar Azimi op het trainingscomplex in Zundert. De uit Aardenburg afkomstige zakenman heeft de spelers van NAC een premie van in totaal 110.000 euro aangeboden als de Bredase club promoveert naar de eredivisie. "Ik bied het de spelers aan en die mogen het onderling verdelen. Het is een stimulans om beter hun best te doen."