Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-debutant Sprangers zelfkritisch: 'Die bal had erin gemoeten'LEEUWARDEN – Mede door de waslijst aan blessures waar NAC mee te maken heeft, kregen drie jonkies uit de eigen jeugdopleiding de kans om hun officiële debuut te maken in het betaalde voetbal. Een van hen, Richelor Sprangers, begon zelfs verrassend in de basis bij de Bredanaars die vrijdag met 3-1 onderuit gingen bij Cambuur.

De aanvoerder van de onder 19 kreeg als spits de voorkeur ten opzichte van Fisayo Adarabioyo als vervanger van de geblesseerde Cyriel Dessers. Tien minuten voor rust liet Sprangers na om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt. “Een grote kans. Die bal had erin gemoeten. Dat neem ik mezelf kwalijk. Ik had moeten scoren. Snap niet dat die bal over ging”, was de aanvaller kritisch op zichzelf.

Sprangers werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Diego Snepvangers (18), terwijl aanvallende middenvelder Thomas Marijnissen (17) de laatste vijf minuten mocht volmaken als invaller van Olivier Rommens. Alle drie maken deel uit van de onder 19 van NAC en worden beschouwd als talenten die binnen nu en twee jaar moeten aanhaken bij het eerste.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
1-0
NECNEC
away logo

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1285 stemmen