Volledig scherm

NAC blijft tegen Helmond Sport steken op gelijkspel

BREDA - NAC is thuis tegen Helmond Sport blijven steken op een gelijkspel. Er werd niet gescoord: 0-0.

Met Brandon Barker en Cyriel Dessers terug in de basis moest NAC tegen Helmond Sport de weg omhoog zien in te zetten. Maar de Bredanaars slaagden maandagavond allerminst in die missie. NAC had in het eerste bedrijf wel de beste kansen. Zo dook Dessers drie keer gevaarlijk op voor doelman Kaya, maar schoot hij of naast of op de doelman. Helmond Sport werd gevaarlijk toen Ten Den op doel mocht schieten. Jorn Brondeel redde fraai.

In de tweede helft kwam NAC nauwelijks tot kansen. Alleen Giovanni Korte kwam dicht bij, maar zijn inzet ging via een verdediger naast. Aan de andere kant mocht NAC doelman Brondeel dankbaar zijn. Twee keer mocht Zeldenrust vrij uithalen, tweemaal zorgde de Belg voor een redding. Ook het inbrengen van Haemhouts, Agyepong en Adarabioyo haalde niets uit.

NAC staat nog altijd elfde en treft vrijdag nummer vier Almere City.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans (66. Haemhouts), Rommens, Damen (82. Adarabioyo); Korte (74. Agyepong), Dessers en Barker.

Herbeleef het duel hieronder live aan de hand van de tweets van verslaggever Dennis Kas.

Tweets door @dennis_kas

Volledig scherm
© Pro Shots / Toin Damen
  1. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.