Volledig scherm
Kean Bryan

NAC bevestigt komst City verdediger Kean Bryan

ZUNDERT – Na Brandon Barker woensdag, zal ook Kean Bryan zich spoedig melden bij NAC. De 19-jarige centrale verdediger vliegt vrijdag naar Nederland en zal op de tribune in het Rat Verlegh Stadion aandachtig toeschouwer zijn bij de seizoensouverture van de Bredase eerstedivisionist. Dat heeft trainer Marinus Dijkhuizen woensdag na de ochtendtraining bevestigd.

Bryan sluit na het weekend aan bij NAC, hoewel het nog één of twee weken kan duren voor hij speelklaar is. De aanvoerder van het beloftenteam van City is nog herstellende van een polsblessure. Met de komst van Bryan heeft Dijkhuizen de zo gewenste centrumverdediger binnen.

Door de komst van Tosin Adarabioyo kan echter vrijwel zeker een streep. Een tegenvaller voor NAC. De 18-jarige Engelse jeugdinternational heeft grote indruk gemaakt tijdens de oefencampagne op City trainer Pep Guardiola die de centrale verdediger tot het einde van de voorbereiding bij de selectie wil houden. Britse media meldden al dat de eerste zorg van City nu is om het aflopende contract van Adarabioyo te verlengen, omdat clubs als Tottenham Hotspur, Everton en Celtic op het vinkentouw zitten voor de parel uit de jeugdopleiding van City. Het lijkt derhalve onwaarschijnlijk dat Adarabioyo naar NAC komt.

  1. Stans verliest eerste slag op overbevolkt middenveld

    Stans verliest eerste slag op overbevolkt middenveld

    OUD GASTEL - In trainingspak, vlakbij de ingang van het sportpark en tussen de geblesseerde en revaliderende spelers volgde Jeff Stans (foto) het duel. Zijn lichaam is in orde, hij kreeg minuten tegen de amateurclubs, maar bij de eerste serieuze oefenwedstrijd is de 27-jarige middenvelder niet nodig. Trainer Stijn Vreven kiest voor vier andere spelers. ,,Op bepaalde posities moet ik kiezen tussen spelers en ik wil niet meer rouleren met spelers op andere posities."
  2. Td Smulders: 'Er is maar een belang dat telt; het belang van NAC'

    Td Smulders: 'Er is maar een belang dat telt; het belang van NAC'

    NAC is opvallend actief op de transfermarkt. De Bredase club is op een stuk of vier spelers na, klaar voor het nieuwe seizoen. Tien nieuwelingen en twaalf vertrekkers vallen er te noteren bij NAC dat opvallend actief is op de transfermarkt. Een vleugelverdediger, twee buitenspelers en een spits erbij en de Bredase club is ver klaar voor het nieuwe seizoen. ,,In een ideaal scenario ga ik uit van een dubbele bezetting en in iedere linie acht tot tien spelers. Dan kom je uit op dertig man waartussen ook spelers voor het tweede zitten", zegt technisch directeur Hans Smulders die het liefst werkt buiten het zicht van het grote publiek.