Volledig scherm
© Pro Shots

Liveblog: NAC wint openingsduel met 4-1; droomdebuut 17-jarige Brusselers

Na een aarzelend begin heeft NAC het openingsduel met Jong FC Utrecht toch nog feestelijk met 4-1-zege weten af te sluiten. Bij rust leidden de Bredanaars met 1-0. Na de 2-0 door Dessers, schrok NAC even flink van de 2-1-aansluitingstreffer van Jong Utrecht, maar de 17-jarige debutant Bodi Brusselers bevrijdde de thuisploeg met de 3-1.


NAC opende het duel onsamenhangend en traag. Dat het eerste schot op doel op naam kwam van Jong Utrecht-speler Boukhari zegt wat dat betreft veel. Na een kwartier drong NAC eindelijk door in het strafschopgebied van Utrecht bij een één-twee tussen Nijholt en Stans.

Het eerste echte gevaar kwam van de voet van spits Dessers. De Belg speelde zich knap vrij, maar de schoof de bal naast. Even later was een kopbal van El Allouchi (uit een voorzet van Stans) een simpele prooi voor Utrecht-doelman Nijhuis.

NAC zette druk en dat leverde een tweede kans op voor Dessers na een uitglijder van Peijnenburg. De spits kapte zich knap vrij, maar schoot de bal vervolgens hard naast toen hij de verre hoek zocht.

Na een half uur dwong NAC zijn eerste corner af. De doorgebroken Dessers raakte het zijnet en een slalom van Verbeek eindigde in een tweede corner. Bij de derde hoekschop was het eindelijk wel raak. De door Nijholt getrapte bal werd door iedereen gemist, waarna Stans de bal vanuit de andere hoek in het doel poeierde: 1-0.

Kort na de pauze liep NAC uit naar 2-0. Na een reeks vloeiende combinaties stuurde Haemhouts spits Dessers de diepte in. De Belg omspeelde de keeper en schoof de bal in het doel. NAC leek los en zo ook de aanhang. Nog geen tien minuten later werd het toch weer stil in Breda. Verbeek raakte bij een dieptepass de scheidsrechter en uit de omschakeling scoorde Antwi de 2-1.

Debutant Bodi Brusselers (ingevallen voor El Allouchi) ontpopte zich na de stilte als de verlosser. Hij schoof een voorzet vanaf links van dichtbij in het doel: 3-1. Uit een door Utrecht-doelman Nijhuis losgelaten bal, maakte Nijholt er nog 4-1 van.

Opstelling NAC (zoals verwacht): Brondeel; Sporkslede, Van Diermen, Rommens, Smith-Brown; Nijholt, Stans, Haemhouts; El Allouchi, Dessers, Verbeek.

NAC liet deze week weten dat de tienduizendste seizoenskaart is verkocht. Dat betekent dat de Bredanaars ook dit seizoen in ieder geval bij thuiswedstrijden weer verzekerd zijn van een behoorlijk vol huis.

De gemeente Breda en NAC hebben beiden gewaarschuwd voor een mogelijke verkeerschaos vanwege werkzaamheden aan de Backer en Ruebweg. Die beginnen exact op het moment dat de wedstrijd om 20.00 uur begint.

Het duel tegen Jong FC Utrecht in het Rat Verleghstadion staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez.

Nog even gezichten oefenen? Klik dan hier.

Volg het duel via de tweets van clubwatcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.