Volledig scherm
© Pro Shots

Kazanci voor twee jaar naar het Turkse Tepecikspor

ISTANBUL – Oguzhan Kazanci heeft een nieuwe club gevonden en vervolgt zijn loopbaan in Turkije bij Büyükçekmece Tepecikspor uit Istanbul dat uitkomt op het derde niveau. De 22-jarige linksback heeft een contract voor twee jaar getekend.

De speler uit Bergen op Zoom kreeg deze zomer van de Bredase club te horen dat er geen toekomst meer voor hem was. NAC krijgt geen opleidingsvergoeding van Tepecikspor, ondanks dat Kazanci de gehele jeugdopleiding van de eerstedivisionist doorliep. Die afspraak is tussen beide partijen gemaakt omdat NAC de speler nooit een profcontract heeft willen aanbieden. Door af te zien van de opleidingsvergoeding loopt de club een kleine tweehonderdduizend euro mis.

Van de negentien spelers die bij NAC zijn vertrokken ten opzichte van vorig seizoen hebben alleen Dustley Mulder en Donny Gorter nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."