Volledig scherm
© Pro Shots

Horrordebuut voor rode Verschueren

BREDA – Het is een avond die hij, hoe vervelend ook, nooit meer zal vergeten. Verdediger Arno Verschueren krijgt na 37 minuten het sein om zijn trainingspak uit te doen en het wedstrijdtricot aan te trekken. Een knietje zorgt ervoor dat Olivier Rommens niet meer verder kan. Eerder dan verwacht debuteert Verschueren in het shirt van NAC. Na 67 minuten kan hij weer inrukken.

„Ik sta hier met een klote gevoel. We zaten goed in de match en waren op zoek naar de winning goal”, zegt Verschueren. „Er was een toffe sfeer in het stadion en ik speelde redelijk. Het voelde goed aan. Tot mijn rode kaart.”

De 19-jarige Belgisch jeugdinternational trekt aan de noodrem. Een licht vergrijp, maar volgens scheidsrechter Jochem Kamphuis ontneemt hij zijn tegenstander een honderd procent scoringskans. Bij het verlaten van het veld uit Verschueren zijn boosheid en teleurstelling met een trap tegen de boarding als hij via de trap richting de catacomben afdaalt. Even later hoort hij tot zijn ontzetting dat Alessandro Ciranni de toegekende vrije trap over het muurtje achter doelman Jorn Brondeel krult, 1-2. Wedstrijd verloren. Een nachtmerrie van een debuut.

„Goh”, baalt Verschueren. „Die Croux loopt door en ik houd mij juist in. Als verdediger weet je dat een aanvaller het contact zoekt. Hij raakt mijn been en gaat daarna naar de grond. Rood is veel te zwaar, vind ik. Ik heb hem niet naar beneden getrokken of geschopt. En dan gaat de vrije trap er ook nog in. De scheidsrechter zei dat als het binnen het strafschopgebied was gebeurd, dat ik alleen geel had gekregen. Achteraf was dat misschien wel beter geweest. Nu zijn we dubbel gestraft.”<EM>

Gezien de aard van de overtreding wordt Verschueren waarschijnlijk voor één duel geschorst en mist hij zodoende alleen de wedstrijd tegen FC Dordrecht aanstaande maandag.

  1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.