-
Volledig scherm
- © Pro Shots

Herstelde Luis Pedro keert met De Graafschap terug in Breda

DOETINCHEM - Luis Pedro begint vrijdagavond (20.00 uur) in de basisopstelling van De Graafschap in het uitduel bij NAC. De centrale verdediger is de vervanger van rechtsback Nathaniel Will, die met een achillespeesblessure kampt.

Voor Pedro is de wedstrijd in Breda een speciale. De verdediger, net teruggekeerd van een blessure, kwam deze zomer over van de Bredase eerstedivisionist.

Pedro vormt tegen NAC samen met Jan Lammers het hart van de defensie. Sven Nieuwpoort speelt net als in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen (5-1 nederlaag) aan de rechterkant. Verder houdt trainer Jan Vreman vast aan dezelfde basisformatie als vorige week tegen FC Emmen (3-0 zege).

De Graafschap kan bij NAC een belangrijke slag slaan. Bij winst haken de Superboeren aan bij de subtop. "Ik verwacht een lastige avond, want zij hebben voor eigen publiek iets goed te maken", doelt Vreman op de bekernederlaag van NAC tegen VVV-Venlo (2-0). "Maar wij moeten naar onszelf kijken. Ons sterke optreden tegen Heerenveen en de winst op Emmen geeft ons in ieder geval vertrouwen."

Opstelling
Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Pedro, Cicek; Bannink, Diemers, Koolhof, Driver; Van den Hurk, Parzyszek.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”