Volledig scherm
© Pro Shots

Hakim Borahsasar negentiende speler die vertrekt bij NAC

BREDA - Met stille trom is Hakim Borahsasar via de achterdeur uit Breda vertrokken. In overleg met NAC heeft de al maanden overbodige Belg dan eindelijk zijn contract laten ontbinden. De 21-jarige geflopte spits hoopt elders zijn in het slop geraakte carrière een nieuwe impuls te kunnen geven.

Borahsasar werd in januari 2015 op basis van videobeelden, nadat hij eerst door zijn Nederlandse zaakwaarnemer werd aangeboden, meteen voor 2,5 jaar vastgelegd. De toenmalige technische leiding van NAC, Robert Maaskant en Graeme Rutjes, roemden het scorend vermogen van de Antwerpenaar. In dertien officiële wedstrijden, waarvan twee basisplaatsen, maakte de voormalig jeugdspeler van Club Brugge niet één doelpunt. Vorig seizoen kwam de aanvaller tot welgeteld drie invalbeurten, één basisplaats en 97 minuten.

Recordhoogte
Met het definitief afschrijven van Borahsasar komt het aantal vertrekkers bij NAC ten opzichte van vorig seizoen op een recordhoogte van negentien spelers uit. Daartegenover staan 22 nieuwelingen.

Trainer Marinus Dijkhuizen maakt het seizoen nu af met een selectie van 28 man. NAC is niet van plan transfervrije spelers binnen te halen die ernstig om een club verlegen zitten, laat Dijkhuizen weten. „Alles wat we nodig hebben, is in huis. Er komt niks meer bij. Hier gaan we het mee doen.”

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.