Volledig scherm
© Pro Shots

Graham Arnold dé kandidaat om nieuwe trainer NAC te worden

BREDA - Technisch directeur Hans Smulders wilde gisteren niet reageren op het hardnekkige gerucht dat Graham Arnold de nieuwe trainer wordt van NAC. Goed ingevoerde bronnen rond de Bredase club weten te melden dat Arnold van Sydney FC vrijwel zeker de opvolger wordt van de donderdag ontslagen Marinus Dijkhuizen.


De 53-jarige Australiër was als speler twee jaar actief bij NAC. In 2,5 jaar (1995-1997) stal de spits de harten van de supporters met zijn doelpunten, zijn ongebreidelde werklust, inzet en passie. Hij werd begin februari 1995 gehaald als opvolger van de naar Celtic vertrokken Pierre van Hooijdonk. Binnen een mum van tijd groeide hij uit tot publiekslieveling.

Na zijn actieve carrière begon hij eind jaren negentig in eigen land als trainer bij Northern Spirit FC. Vanaf 2000 ging hij als assistent-trainer van Australië in de leer bij Frank Farina en later Guus Hiddink met wie hij het WK 2006 in Duitsland deed. Als zelfstandig bondscoach had Arnold beduidend minder succes. Na de mislukte Asia Cup werd hij in 2007 weggepromoveerd tot eindverantwoordelijke van Jong Australië. De huidig commissaris technische zaken van NAC, John Peek, is al jaren een groot voorstander van de komst van Arnold. In de tijd dat Peek voorzitter was van de Bredase club (1989-1999) maakte de ongepolijste aanvaller als dertigplusser naam met 35 doelpunten in zijn kortstondige periode bij NAC.

Gisteravond was Smulders niet meer bereikbaar om een korte reactie te geven over de mogelijke komst van Arnold die met Sydney FC koploper is in de Australische voetbalcompetitie. Smulders hoopt komende week tussen de feestdagen door de naam van de nieuwe trainer bekend te maken.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
1-0
NECNEC
away logo

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1126 stemmen