NAC Breda speler Donny Gorter gaat op doel af in duel met RKC speler Gigli Ndefe
Volledig scherm
NAC Breda speler Donny Gorter gaat op doel af in duel met RKC speler Gigli Ndefe

Gorter kiest met Viborg voor tweede Deense avontuur

VIBORG - Donny Gorter (28) heeft een nieuwe club gevonden. Na het ontbinden van zijn contract bij NAC was hij transfervrij. Hij heeft zich nu verbonden aan het Deense Viborg FF.

Bij Viborg, de nummer 10 (van de 14) van de Deense competitie, tekent hij een contract tot het eind van het jaar. De linksback annex middenvelder was sinds vorige week op proef bij de Denen, wat beide partijen klaarblijkelijk beviel.

Het is de tweede keer dat Gorter actief is op Deense grond. Eerder al, in het seizoen 2014/15 speelde hij 18 wedstrijden voor Aalborg BK. Gorter kwam verder uit voor NAC (tweemaal), AZ en de jeugd van PSV.

Ook Elson Hooi speelde in het verleden, in het seizoen 2014/15, voor Viborg.

  1. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.