NAC-speler Giovanni Korte juicht na de 1-0 met medespeler Mounir El Allouchi.
Volledig scherm
NAC-speler Giovanni Korte juicht na de 1-0 met medespeler Mounir El Allouchi. © Pro Shots / Ronald Bonestroo

Giovanni Korte schiet NAC voorbij De Graafschap: 1-0

BREDA - NAC heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Dankzij een doelpunt van Giovanni Korte werd het 1-0.

Aan de openingsgoal van de Bredanaars in de 25ste minuut ging een goede actie van Cyriel Dessers vooraf. De spits legde af op Robbie Haemhouts, maar de aanvoerder zag zijn schot geblokt worden. Rechtsbuiten Korte schoot de rebound hard raak: 1-0. NAC had de wedstrijd grotendeels onder controle, maar in het slot van de eerste helft kreeg De Graafschap een paar kansen. Doelman Jorn Borndeel hield zijn doel echter schoon, waardoor NAC met een minimale voorsprong de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft was Dessers een paar keer vlak bij de tweede treffer, maar zijn kopballen gingen naast en over. Ook Mounir El Allouchi was kansrijk. De middenvelder schilderde zijn vrije trap richting de rechter kruising, maar De Graafschap-goalie Bednarek redde fraai. Daardoor bleef het tot het eind spannend. Maar ondanks een goede mogelijkheid voor Bryan Smeets (hij schoot over), bleef het bij 1-0.

NAC heeft nu zeventien punten, net als koploper Jong PSV, dat maandag in actie komt. Tegenstander De Graafschap, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eredivisie, heeft uit de eerste acht duels tien punten vergaard.

Opstelling NAC: Brondeel; Sporkslede (60. Ekangamene), Verschueren, Van Diermen, Smith-Brown; Rommens, El Allouchi, Haemhouts; Korte (81. Agyepong), Dessers (85. Adarabioyo) en Barker.
Geel: Cicek (De Graafschap), Dessers (NAC)

Volg het duel hieronder live aan de hand van de tweets van verslaggever Dennis Kas.

Tweets door @dennis_kas

  1. Multimiljonair biedt NAC-spelers  premie van 110.000 euro bij promotie
    Play
    Video interview

    Multimiljonair biedt NAC-spelers premie van 110.000 euro bij promotie

    ZUNDERT – Hoog bezoek bij NAC. Maandag rond het middaguur arriveerde multimiljonair Salar Azimi op het trainingscomplex in Zundert. De uit Aardenburg afkomstige zakenman heeft de spelers van NAC een premie van in totaal 110.000 euro aangeboden als de Bredase club promoveert naar de eredivisie. "Ik bied het de spelers aan en die mogen het onderling verdelen. Het is een stimulans om beter hun best te doen."