Volledig scherm
© Pro shots

Geblesseerde Stam lijkt zich te moeten richten op de nacompetitie

BREDA - De knieblessure van Ronnie Stam ziet er niet goed uit. Dinsdag wordt een mri-scan gemaakt, maar de eerste prognose is dat de 31-jarige rechtsback vier tot zes weken aan de kant staat.

Het wordt een race tegen de klok om Stam klaar te stomen voor de nacompetitie die voor NAC op 13 mei begint. Dat is een dikke streep door de rekening voor NAC-trainer Marinus Dijkhuizen. Vlatko Lazic en Dustley Mulder, vrijdag tegen Sparta op tribune, zijn de alternatieven voor de positie van Stam.

​De vleugelverdediger liep de knieblessure vrijdag vlak voor rust op in de wedstrijd tegen Sparta (1-1). Gehoopt wordt nog altijd dat de kwetsuur meevalt, maar zoals het er nu naar uitziet, lijkt Stam het restant van de reguliere competitie, vijf wedstrijden speelt NAC nog, te moeten gaan missen. Bij de mri-scan dinsdag zal duidelijk worden of zijn binnenband gescheurd of verrekt is.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.