NAC-middenvelder Mounir El Allouchi in duel met Luis Pedro van De Graafschap
Volledig scherm
NAC-middenvelder Mounir El Allouchi in duel met Luis Pedro van De Graafschap © Pro Shots / Ronald Bonestroo

El Allouchi vol adrenaline na succesvol Avondje NAC: 'Kippenvel!'

BREDA - Mounir El Allouchi stond na afloop van de zege op De Graafschap nog te trillen. "Ik sta hier vol adrenaline. Dit was echt een geslaagde avond."

De middenvelder was na de 1-0-zege vooral te spreken over de sfeer in het Rat Verlegh Stadion. "Kippenvel, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Wat ik hoorde, was niet normaal. Ik hoorde zelfs de coaching van mijn teamgenoten niet meer. Je moest dus zelf constant zelf tactisch slim zijn. Die sfeer geeft je echt een boost. In de 90ste minuut trek ik nog een volle sprint, puur door en voor de supporters."

El Allouchi was zelf ook dicht bij een treffer, al net na de aftrap. "We vlogen er vanaf het begin vol op. Ik kreeg de bal alleen net onder me, dus raakte 'm niet goed. Maar zo beginnen geeft ook een boost. Gelijk knallen."

Ook in de slotfase was hij bijna trefzeker, uit een vrije trap. "Ik oefen ze vaak en had vertrouwen. Het was best ver, maar ik dacht: ik schiet 'm gewoon. Ik raakte de bal prima, de keeper tikte 'm tot corner."

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”