Mounir el Allouchi blijft treurend achter op het kunstgras van Telstar.
Volledig scherm
Mounir el Allouchi blijft treurend achter op het kunstgras van Telstar. © Pro Shots

El Allouchi en Rommens treuren: 'Weer iets om te verwerken'

VELSEN-ZUID - Als geslagen honden verlieten Mounir el Allouchi en Olivier Rommens het kunstgrasveld van Telstar. "Dit weer iets om te verwerken", verzuchtte El Allouchi. Rommens, de andere jeugdige middenvelder, stond er al net zo verslagen bij. "Dit is heel jammer. Dit is heel zuur", schudde hij het hoofd. El Allouchi schuldbewust: "We hebben met zijn allen verloren, maar ik had zeker niet mijn dag." Dat al zijn vrije trappen of doelpogingen meters over vlogen, liet volgens de Roosendaler zien dat hij niet lekker in de wedstrijd zat. "We hebben gewoon te weinig gebracht."

Hoe anders was het gevoel bij de twee geweest in het eerste half uur. De mannen die de kernspelers Stans en Nijholt voorlopig uit de basis houden, hadden het gevoel dat NAC de wedstrijd onder controle had. "Ik stuurde Cyriel (Dessers) goed de diepte in. Daarna was Cyriel er weer dicht bij. We speelden het alleen niet goed uit." El Allouchi: "We hadden controle, we hadden het geduld om te wachten op de momenten, maar uit die kans een counter hadden we meer moeten doen." En toen viel in de 37ste minuut de 1-0 voor Telstar. ''Die tik kwam dus heel hard aan", gaf Rommens aan. "Daarna zette we nog wel alles op alles, maar het ging te geforceerd", dacht Rommens. El Allouchi: "We gingen te geforceerd spelen omdat we te graag wilden."

Rommens weet wat de ploeg nu te wachten staat: "Opnieuw de rug rechten, doorgaan en niet opgeven."

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.