Danny Verbeek
Volledig scherm
Danny Verbeek

Eerste echte test NAC: 2-0 winst tegen KV Mechelen

SINT WILLEBRORD – In de eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft NAC met 2-0 gewonnen van KV Mechelen dat uitkomt op het hoogste niveau van België. Olivier Rommens met een schot voor rust en Danny Verbeek vanaf de stip na de pauze verzorgden de doelpunten in Sint Willebrord op het veld van amateurclub Rood-Wit.

Bij de Bredanaars ontbraken Jeff Stans en Giovannio Korte vanwege lichte blessures, terwijl de van Manchester City gehuurde spelers Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown nog niet fit genoeg zijn voor een wedstrijd.

In het eerste kwartier was NAC de bovenliggende partij tegen KV Mechelen zonder echte kansen te creëren. Nadat Mechelen-spits Nicolas Verdier, die tegen het einde van de wedstrijd een rode kaart kreeg, na een half uur dicht bij de openingstreffer was, bracht Olivier Rommens zeven minuten voor rust met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied de Bredanaars op voorsprong. Aan de treffer van de middenvelder ging goed voorbereidend werk van Cyriel Dessers af.
Diezelfde Dessers zag een strafschop, na Mechelse handsbal, vlak voor rust gestopt worden door doelman Anthony Moris. Vijf minuten na de hervatting werd de spits zelf neergehaald en kreeg NAC opnieuw een strafschop. Ditmaal legde Verbeek aan. En met succes, 2-0.
Verbeek onderscheidde zich sowieso met enkele goede acties vanaf de linkerkant van het veld. Opvallend was het ook de basisplaats van Bodi Brusselers. De tweedejaars A-junior maakt de hele voorbereiding al een goede indruk op Dijkhuizen.

Zaterdag (17.00 uur) vervolgt NAC de oefenreeks met een duel tegen Baronie op sportpark De Blauwe Kei in Breda. Dijkhuizen hoopt dan voor het eerst te kunnen beschikken over de City huurlingen Agyepong en Smith-Brown.

NAC – KV Mechelen 2-0 (1-0) – 38. Olivier Rommmens, 51. Danny Verbeek (pen.)
Opstelling NAC
Brondeel (46. Noppert); Sporkslede (88. Glim), Meijers, Van Diermen (46. Demon), Corryn; Nijholt (81. Damen), Rommens (81. Glendon), Haemhouts; Brusselers (60. El Allouchi), Dessers (70. Adarabioyo) en Verbeek.

  1. Multimiljonair biedt NAC-spelers  premie van 110.000 euro bij promotie
    Play
    Video interview

    Multimiljonair biedt NAC-spelers premie van 110.000 euro bij promotie

    ZUNDERT – Hoog bezoek bij NAC. Maandag rond het middaguur arriveerde multimiljonair Salar Azimi op het trainingscomplex in Zundert. De uit Aardenburg afkomstige zakenman heeft de spelers van NAC een premie van in totaal 110.000 euro aangeboden als de Bredase club promoveert naar de eredivisie. "Ik bied het de spelers aan en die mogen het onderling verdelen. Het is een stimulans om beter hun best te doen."