Volledig scherm
© Pro Shots

Doelpuntenmaker Korte: 'Voor pit moet je bij mij zijn'

BREDA - NAC kiest geen ‘Man of the Match’. De applauswissel die Giovanni Korte kort voor het einde kreeg, voelde voor de Hagenaar wel zo aan.


In een week vol praten en puzzelen vroeg trainer Marinus Dijkhuizen zijn mannen om meer pit. Giovanni Korte wist genoeg. „Want voor pit moet je bij mij zijn. Als het om pit gaat ben ik op mijn best”, zei de vleugelaanvaller toen hij zich na afloop van de wedstrijd moe maar voldaan meldde in de mixed zone.
De Hagenaar had tijdens de voorbereiding op het seizoen nog last van heimwee. „Nu ben ik al helemaal gesetteld bij NAC”, zegt hij. Dat is te zien in zijn spel. Korte gaat voorop in de strijd, forceert gaten en scoorde gisteren de belangrijke 2-0. „Hij moest er gewoon in die”, zo kijkt hij terug op de scrimmage bij de tweede paal.
Dat NAC niet vol gas begon aan het duel, was volgens hem niet gepland, maar niet verontrustend. „Ik had het inderdaad vuriger verwacht, maar we stonden gewoon goed. Dan weet je dat de kansen vanzelf een keer gaan komen.”
Na rust poeierde Korte de bal van ver op het doel. „Zo mooi. Dan zie je hoe lekker ik in mijn vel zit. Alleen jammer dat de keeper hem pakte.”

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
938 stemmen