Volledig scherm

Dijkhuizen: 'Wedstrijd tegen Helmond Sport geen referentiekader' (video)

ZUNDERT - November is voorbij, december is begonnen en Marinus Dijkhuizen hoopt dat de komende drie wedstrijden de 'zwarte' novembermaand van NAC kunnen doen vergeten. Want een ding weet hij zeker: "De wedstrijd van maandag tegen Helmond Sport is geen referentiekader."

"De laatste vier thuiswedstrijden hebben we niet verloren. Het is niet zo dat we er niets van kunnen. Er zijn genoeg aanknopingspunten, we hebben genoeg goede spelers. Die wedstrijd van maandag hebben we goed geanalyseerd, ik heb veel individuele gesprekken gehad waarin we de puntjes op de i hebben gezet en de afspraken duidelijk hebben gemaakt. We hebben er zin in, vrijdag, met z'n allen", blikt de trainer van NAC alvast vooruit.

Hij voert één wijziging door in zijn basiself. Jeff Stans maakt op het middenveld plaats voor Robbie Haemhouts. "Stans heeft veel moeite om de positie in te vullen zoals we dat graag willen zien. Daar hebben we het vaak met hem over gehad. Hij wijkt nog te vaak uit naar de zijkant, gaat de bal halen. Dat is goed bedoeld, maar het werkt averechts. Robbie kan daar ook prima spelen", licht Dijkhuizen toe.

Verder gaat Dijkhuizen voor de camera van BN DeStem ook in op de slechte reeks. Zes van de zeven winstpartijen waren tegen de zes onderste ploegen. "Dat geeft aan dat we nog niet goed genoeg zijn. Dat is een duidelijke conclusie."

NAC-trainer Marinus Dijkhuizen blikt terug op het duel met Helmond Sport, dat hij absoluut geen referentiekader noemt. Voor de wedstrijd tegen Almere City heeft hij één wijziging in petto. Die licht hij voor de camera van BN DeStem toe.

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
949 stemmen