Volledig scherm
© Pro Shots

Dijkhuizen: 'Moeten strijden om periodetitel is goed voor deze groep'

BREDA - Door de nederlaag van concurrent FC Volendam bij FC Dordrecht (1-0) ligt de weg naar de periodetitel wagenwijd open voor NAC. De Bredanaars verdedigen vrijdag in en tegen Volendam een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger VVV.


NAC liet vorig jaar onder Dijkhuizen twee keer een (open) kans op de periodetitel liggen. „Ik weet het”, zegt de trainer. „Thuis tegen Go Ahead en uit bij FC Emmen. Vooral de eerste keer hadden we hem moeten pakken.” Een ramp vond Dijkhuizen het destijds niet. Omdat de stand op de ranglijst uiteindelijk belangrijker is voor het schema van de nacompetitie. „Toch zou het mooi zijn als we de periodetitel nu wel pakken. Niet alleen omdat het de club geld oplevert, maar ook voor deze groep zou het goed zijn. Het is toch een finale die je speelt. Ik weet uit eigen ondervinding hoe waardevol de ervaring is die je daarbij opdoet. Het hielp ons bij Excelsior met het spelen van de finale van de nacompetitie.”
NAC kwam vrijdag nagenoeg ongehavend uit de strijd met De Graafschap. Ook de blessure van Fabian Sporkslede, die vanuit een heupzwaai op zijn stuitje belandde, lijkt mee te vallen. Daarnaast is Dijkhuizen niet van plan veel aan zijn opstelling te veranderen. „Laat de anderen nu maar knokken voor hun plekkie.”

Stand 1e periode: 1. Jong PSV 7-17 (buiten mededinging), 2. NAC 8-17, 3. VVV 8-15, 4. Volendam 8-14, 5. Emmen 8-14.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.