Volledig scherm
© Pro Shots

Dessers: 'Vreven heeft zijn strepen verdiend in België'

BOSSCHENHOOFD - Een blikvanger is Cyriel Dessers bij NAC. Letterlijk en figuurlijk. En jong, zegt hij erbij. 22 jaar pas. Net geworden, een maand geleden. Desondanks een natuurlijke leider. En iemand met een mening.

Over het ontslag van trainer Marinus Dijkhuizen. „Spijtig. Helaas is de trainer meestal de klos als het niet goed gaat. Ik hoorde het de dag nadat onze vakantie begonnen was. Ik heb de trainer een berichtje gestuurd en een antwoord van hem gekregen. We hebben gelukkig geen enkel moment zonder trainer gezeten.”

Dessers kent en volgt de nieuwe trainer al jaren. Als jeugdspeler van Tongeren, hij is dan dertien jaar, wordt Stijn Vreven op huurbasis bij de derdeklasser gestald. „De krijger die hij als voetballer was, is hij niet meer als trainer. In België heeft hij een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Met Lommel heeft hij in de tweede klasse bijvoorbeeld met een heel jong team tegen de verwachting in de eindronde (play-offs) gehaald.”

Over de grens staat Vreven er opvallend goed op. Ook na zijn ontslag bij Waasland-Beveren eind oktober. De in Antwerpen woonachtige aanvaller krijgt het dagelijks mee bij het openslaan van de kranten. „Dat ontslag is als onterecht beschouwd. Een jonge groep liet hij goed voetballen. Hij heeft alleen heel veel pech gehad. Een flater, een foutje of een doelpunt tegen in de laatste minuut. Het zat hem niet mee. In België is iedereen blij dat hij een nieuwe club gevonden heeft. Hij staat hoog aangeschreven en behoort tot de nieuwe generatie Belgische trainers. Daarom was er zoveel aandacht voor zijn nieuwe job bij NAC. Hij heeft zijn strepen verdiend. We zijn pas een aantal dagen bezig, maar zijn komst is wel een grote verandering. Toch kan ik zeggen dat het goed bevalt. Hoog tempo, liever veel passes over vijf meter dan de moeilijke bal. En erg betrokken. Hij naait de boel een beetje op. Ik heb daar geen problemen mee. Bij Lokeren heb ik Peter Maes meegemaakt. Die kon er ook wat van.”

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
1-0
NECNEC
away logo

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1100 stemmen