Volledig scherm
© Pro Shots

Dessers: 'Hoe ie er in gaat, doet er niet toe'

BREDA - Cyriel Dessers schoot NAC op de valreep vanaf de penaltystip op gelijke hoogte met Jong PSV. Dat hij pas scoorde uit de rebound omdat doelman Pasveer de eerste inzet stopte, deed er volgens hem niet toe. "Het gaat er niet om hoe ie er in gaat, als ie er maar in gaat", stelt de spits droogjes. Dat hij na rust enkele kansen misten, speelde hem al evenmin parten in de slotfase. "De eerste spits die elke kans omzet in een doelpunt moet nog geboren worden. Als ik een kans mis, gaat dat niet in mijn hoofd zitten. Wat dat betreft ben ik vrij positief ingesteld."

Volgens Dessers was NAC in de eerste helft zeker niet de mindere van Jong PSV. "Het spelbeeld was vrij stabiel. Na de rust hebben we een tandje bij gestoken." Het effect was volgens hem groot. "Voor de eerste keer dit seizoen konden we een sterke tegenstander terug drukken." Gelijk spelen tegen Jong PSV is volgens de Belg geen schande. "Het heet Jong PSV, maar het is in feite een heel ervaren ploeg. Maar toch zijn we na rust vergeten onszelf te belonen met een zege."

  1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.