Volledig scherm
© Pro Shots

Dessers enorm teleurgesteld: 'Had er meer van verwacht'

AMSTERDAM – Een kwartier voor tijd kende Cyriel Dessers met de aansluitingstreffer een klein persoonlijk succesje. Zijn negende doelpunt van het zijn seizoen betekende echter niet de ommekeer in een kansloze wedstrijd die NAC in een lege Arena met 2-1 verloor van Jong Ajax.

“Ik zei vooraf tegen de jongens: ‘dit is waar we het voor doen. Willen we hier volgend jaar weer in een leeg stadion spelen. Of willen we terugkomen in een volle Arena?’ Ik ben heel erg teleurgesteld over wat we hebben laten zien. Ik had er echt veel van verwacht. Dacht dat we een statement zouden afleggen als team. Dat is er totaal niet uitgekomen. Bij Jong Ajax lopen enkele spelers die daar niet thuis horen. Kwalitatief hebben zij een heel erg goed elftal. Die eerste goal van hun is pure klasse”, vond Dessers.
“Dat wil niet zeggen dat we op deze manier kunnen verliezen. Dat zijn geen excuses. We hebben te weinig gebracht. Daar zijn we in tekort geschoten. Zo eerlijk moet je zijn. Misschien hadden we in de eerste helft iets te veel respect voor Jong Ajax.”

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”