Volledig scherm
© Pro Shots / Kay Int Veen

Demon bezorgt NAC drie punten in Dordrecht (1-2)

DORDRECHT - NAC heeft zich gerevancheerd voor de zeperd tegen MVV (1-2) van vrijdag. In Dordrecht wonnen de Bredanaars met 1-2.

In de 25ste minuut kopte Cyriel Dessers NAC op voorsprong uit een voorzet van Giovanni Korte. Een kleine tien minuten later moest keeper Jorn Brondeel het veld geblesseerd verlaten na een botsing met Alessio da Cruz. Andries Noppert verving hem onder de lat.

In de tweede helft kreeg Dessers tot tweemaal toe de kans op 0-2, maar hij faalde in de afronding. Uit de counter sloeg Dordt toe: Van Haaren schoot raak: 1-1. Een paar minuten later zorgde basisdebutant Gino Demon voor een nieuwe voorsprong. De verdediger benutte de rebound nadat Gianluca Nijholt de lat had geraakt. Dessers en Brandon Barker leken op weg naar de 1-3, maar werden teruggefloten vanwege buitenspel. Daardoor bleef het spannend.

In het slot van de wedstrijd kwam NAC onder druk te staan, maar dankzij een stel fraaie reddingen van Noppert gingen de punten mee naar Breda.

FC Dordrecht - NAC 1-2 (0-1) - 25. Cyriel Dessers 0-1, 54. Ricky van Haaren 1-1, 58. Gino Demon 1-2.

NAC: Brondeel (36. Noppert); Sporkslede, Van Diermen, Demon, Smith-Brown; Haemhouts, Stans, Nijholt; Korte (84. Brusselers), Dessers, Barker (79. Adarabioyo).
Geel: Haemhouts, Korte, Van Diermen.

Herbeleef het duel aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

  1. Multimiljonair biedt NAC-spelers  premie van 110.000 euro bij promotie
    Play
    Video interview

    Multimiljonair biedt NAC-spelers premie van 110.000 euro bij promotie

    ZUNDERT – Hoog bezoek bij NAC. Maandag rond het middaguur arriveerde multimiljonair Salar Azimi op het trainingscomplex in Zundert. De uit Aardenburg afkomstige zakenman heeft de spelers van NAC een premie van in totaal 110.000 euro aangeboden als de Bredase club promoveert naar de eredivisie. "Ik bied het de spelers aan en die mogen het onderling verdelen. Het is een stimulans om beter hun best te doen."