Volledig scherm
© Pro Shots

De Zeeuw (ex-NAC) stopt nu echt als profvoetballer

BREDA – Het was inmiddels ruim een jaar geleden dat Demy de Zeeuw zijn laatste wedstrijd had gespeeld. In een interview met zakenblad Quote geeft de oud-international nu aan dat hij definitief een punt heeft gezet achter zijn voetbalcarrière en zich volledig gaat toeleggen op het zakenleven.

De middenvelder speelde op 31 mei 2015 in het shirt van NAC zijn laatste wedstrijd als prof. Met de Bredanaars verloor De Zeeuw in de return van de finale van de play-offs op eigen veld na verlenging met 1-2 van Roda JC en degradeerde daardoor uit de eredivisie.

De Zeeuw werd begin 2015 op amateurbasis door toenmalig trainer Robert Maaskant binnengehaald om NAC te helpen in de strijd tegen degradatie. In zestien duels kwam hij tot twee doelpunten en drie assists.

De 33-jarige De Zeeuw debuteerde bij Go Ahead Eagles, maakte naam bij AZ en Ajax, met beide clubs werd hij landskampioen, en speelde zich daarna financieel onafhankelijk bij Spartak Moskou in Rusland. Omdat hij daar weinig aan spelen toe kwam werd hij tot twee keer toe uitgeleend aan Anderlecht. Na een half jaar zonder club te hebben gezeten, meldde hij zich in januari 2015 bij NAC.
De Zeeuw kwam tot 27 interlands en was basisspeler in de halve finale van WK 2010 toen Nederland ten koste van Uruguay de finale bereikte.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.