Volledig scherm

Breekijzer Fisayo Adarabioyo overtuigt en tekent voor twee jaar

BREDA – Na vijf weken op proef te zijn geweest, hebben NAC en Fisayo Adarabioyo elkaar zoals verwacht gevonden in een meerjarige overeenkomst. De 21-jarige Engelse spits tekent voor twee jaar bij de Bredase eerstedivisionist en zal achter aanvalsleider Cyriel Dessers, in twee wedstrijden goed voor twee goals, als back-up dienen.

De komst van de pinchhitter staat los van zijn drie jaar jongere broer Tosin Adarabioyo. De 18-jarige centrale verdediger geldt als een groot talent van Manchester City en was lang een doelwit van NAC. Tosin wist de nieuwe trainer Pep Guardiola tijdens de voorbereiding echter te overtuigen en werd overgeheveld naar het eerste. De kans dat Tosin daadwerkelijk naar NAC is uiterst klein geworden.

NAC is voor Fisayo Adarabioyo is na Manchester City, de club die hij in 2012 definitief verliet, alweer de negende club in zijn nog jonge loopbaan.

  1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.