Volledig scherm

Aanwinst Verschueren: 'Hier kijken trainers niet naar leeftijd, in België wel'

ZUNDERT – In Nederland hoopt Arno Verschueren te krijgen wat hij thuis mist. Speelminuten. Vertrouwen. Tijd. Ruimte. Weerstand. Alles wat nodig is om de volgende stap te zetten naar volwassenheid. Want dat de 19-jarige in België te boek staat als groot talent, is geen garantie op wat dan ook. Daarom de stap naar de Nederlandse eerste divisie.

„In Nederland kijken trainers niet naar leeftijd, in België wel. Een groot verschil. Bij ons is het moeilijk voor jonge spelers om door te breken, omdat ze niet snel een kans krijgen. Dat duurt langer”, zegt Verschueren. „Mij is hier geen basisplaats beloofd. Ik zal moeten knokken voor mijn plek. Drie jaar is een mooie tijd. Dat is een bewuste keuze. Bij Westerlo heb ik kennisgemaakt met het profvoetbal, bij NAC wil ik uitgroeien tot een volwassen en volwaardige profspeler”, zegt Verschueren. „In de winter heb ik contact gehad met NAC. Daarna ben ik de club intensief gaan volgen. Met name tijdens de eindronde waarin ze voor promotie speelden. Voor is dit nu de beste optie, omdat ik bij Westerlo niet aan spelen kwam.”

Ondanks dat Verschueren aanvoerder is van het onder negentien van België en al jaren deel uitmaakt van alle vertegenwoordigende nationale jeugdteams. „Maar ik behoor niet tot de categorie van Tielemans en Praet. Zij zitten in het hoogste gedeelte. Ik zit daaronder. Ik ben gewoon een harde werker.”

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”