1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

  Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

  Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."
 1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

  Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

  Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.
 1. Bal aan de voet essentieel voor het ritme

  Bal aan de voet essentieel voor het ritme

  Een beetje verstopt aan de buitenkant van het slagveld, uit het blikveld van mogelijke belagers. Zo zet Stijn Vreven hem het liefst in. Uit het zicht van de radar, wachtend op een geschikt moment om met een verwoestende raket het afweergeschut van de laatste lijn open te breken. Het eerste NAC-doelpunt dit seizoen komt op die wijze tot stand. ,,Ik sta niet tegen de zijlijn geplakt zoals de vleugelaanvallers”, zegt Manu Garcia. ,,Ik krijg genoeg vrijheid om mijn ding te doen.”