Volledig scherm

Zorgen Moerdijk Lokaal over lobby voor aanleg A4-zuid

HEIJNINGEN - De lobby van de VVD Hoeksche Waard voor een versnelde aanleg van de A4-Zuid, baart Moerdijk Lokaal grote zorgen.

De fractie vindt dat het Moerdijkse college van burgemeester en wethouders nu al maatregelen tegen geluidsoverlast bij Heijningen en Helwijk moet eisen.

Als de snelweg tussen het Beneluxplein bij Hoogvliet en Klaaswaal in Hoeksche Waard er komt, leidt dat tot forse toename van verkeer op het Moerdijkse deel van de A29/A4, schrijft Moerdijk Lokaal in een brief aan B en W. En daar is het na de aanleg van de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord al veel drukker geworden, met flink wat klachten over geluid in Heijningen en Helwijk tot gevolg. "Bewoners kampen met forse overlast."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. PvdA vraagt opheldering over toename gastreinen in West-Brabant

    PvdA vraagt opheldering over toename gastreinen in West-Brabant

    BERGEN OP ZOOM/DEN BOSCH De Statenfractie van de PvdA vraagt het dagelijks provinciebestuur opheldering over de toename van het aantal gastreinen in West-Brabant en Zeeland. De PvdA wil weten of het klopt dat het aantal treinen dat met gevaarlijke stoffen door deze regio rijdt, mogelijk op korte termijn oploopt tot 14.000 per jaar. De kans is groot dat daardoor de huidige risiconormen worden overschreden. Het gaat met name om lpg-treinen.