Meierijstad.
Volledig scherm
Meierijstad.

Moerdijk niet langer de grootste gemeente van Brabant, Meierijstad iets groter

SCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Meierijstad wordt de grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant. De gemeente die per 1 januari 2017 ontstaat na de fusie van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode krijgt een oppervlakte van 185,5 vierkante kilometer.

Daarmee blijft Meierijstad de huidige grootste gemeente van de provincie, Moerdijk (184 vierkante kilometer), nipt voor. 'Hemelsbreed van Zevenbergschen Hoek tot Willemstad bijna 25 kilometer. Moerdijk is qua oppervlakte de grootste gemeente van Noord-Brabant', schrijft de gemeente Moerdijk nu op haar website en in folders. ,,Dat kunnen we straks dus niet meer in onze folders schrijven", reageert een woordvoerster van de gemeente Moerdijk. ,,Dat is dan zo."

Zevende
Qua inwonertal wordt Meierijstad met bijna 80.000 inwoners de zevende gemeente van de provincie. Eindhoven blijft in Brabant de grootste met ruim 225.000 inwoners. In Nederland blijft Meierijstad nog een 'kleine speler'. De grootste gemeente van het land is namelijk Noordoostpolder met een oppervlakte van liefst 460 vierkante kilometer.

  1. Lisa en Shelley gaan vatbare zus Amy in Kiev beschermen tegen hoesters

    Lisa en Shelley gaan vatbare zus Amy in Kiev beschermen tegen hoesters

    OG3NE-zussen Amy, Shelley en Lisa Vol stappen maandag in het vliegtuig naar de Oekraïense hoofdstad Kiev waar ze meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Tijdens hun verblijf in de miljoenenstad zullen Shelley, Lisa en beveiligers Amy nauwlettend in de gaten houden, omdat zij wegens een aangeboren afwijking sneller dan anderen ziek kan worden. ,,Waar 'normale' mensen een paar dagen snipverkouden zijn, ben ik gelijk drie weken uit de running.''