Volledig scherm
© Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Leerlingen Markland College in Zevenbergen maken kunst voor de buren

ZEVENBERGEN - De bewoners van de appartementencomplexen aan de Schuttersweg, naast het Markland College in Zevenbergen, zijn sinds gisteren 16 prachtige kunstwerken rijker.

De creaties zijn gemaakt door leerlingen van het Markland College en hebben als doel de waardering voor de buurtbewoners te uiten.

Het project is een initiatief van de school, in samenwerking met woningbouwvereniging Stichting Woonkwartier. "Als school maken wij deel uit van de buurt. Ik voel mij verantwoordelijk voor de veiligheid van u en onze leerlingen, maar ook voor de goede relatie die wij met elkaar hebben. De kunst die onze leerlingen maken kan als mooi verbindingsmiddel dienen", zei Richard Rovers, directeur van het Markland College, tegen de buurtbewoners die uitgenodigd waren in het kunstlokaal van de school.

Na de ontvangst togen bewoners en leerlingen naar de entrees van de wooncomplexen, waar de kunstwerken zijn opgehangen. Onder leiding van kunstdocente Dimphy van den Heuvel werden de foto's en schilderijen, die eerder dit jaar door de bewoners waren uitgekozen, een voor een door de leerlingen onthuld. Een luid applaus van de enthousiaste buurtbewoners bij iedere onthulling zorgde voor trotse gezichten van leerlingen en docenten.