article
1.6158861
KAATSHEUVEL - Sinds twee jaar kent De Molen, voorheen een sterrenzaak, nieuwe uitbaters. Hoe vergaat het ze?
Vernieuwde restaurant De Molen in Kaatsheuvel verrast met kwaliteit
KAATSHEUVEL - Sinds twee jaar kent De Molen, voorheen een sterrenzaak, nieuwe uitbaters. Hoe vergaat het ze?
http://www.bndestem.nl/extra/eten/vernieuwde-restaurant-de-molen-in-kaatsheuvel-verrast-met-kwaliteit-1.6158861
2016-07-02T04:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6158877.1467389555!image/image-6158877.JPG
Nederland,Cultuur, kunst en recreatie,kaatsheuvel,hermes
Eten
Home / Extra / Eten / Vernieuwde restaurant De Molen in Kaatsheuvel verrast met kwaliteit

Vernieuwde restaurant De Molen in Kaatsheuvel verrast met kwaliteit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een schouw, grote kroonluchters en donkere kasten met glaswerk in De Molen. foto Joris Buijs / Beeld Werkt
  KAATSHEUVEL - Sinds twee jaar kent De Molen, voorheen een sterrenzaak, nieuwe uitbaters. Hoe vergaat het ze?

  Robby Jonkers en Dave Buskermolen (beiden 27) stonden voor een uitdaging toen ze in juli 2014 restaurant De Molen overnamen. De zaak moest na veertien jaar noodgedwongen sluiten. De twee ondernemers wilden al langer een eigen zaak beginnen en grepen hun kans. Het concept? Op een laagdrempelig niveau een goede prijs-kwaliteit neerzetten.

  De ontvangst deze zondagavond is wat hectisch. Door de drukte is de ruime parkeerplaats vol en kunnen we de auto alleen verderop in de straat kwijt. Dat wordt rennen door de regen.

  De jongen uit de bediening laat ons eerst een drankje nuttigen in de bar, die zich in het hart van de monumentale molen bevindt. Die molen, uit 1849, is ook te bezichtigen.

  In het restaurant beginnen we met een glas Jaume Serra. Een zuivere en sprankelende cava. We bladeren door de kaart en na een korte blik op het maand- en aspergemenu kiezen we voor drie gangen à la carte. Gerechten die uitdagender zijn en daardoor onze aandacht trekken.

  Het restaurant bevindt zich in een soort serre onder de stelling van de molen. Voorafgaand aan het diner krijgen we een amuse van couscoussalade met zalmtandoori. De groene en zwarte olijven in de couscous springen eruit, de zalmsmaak is ver te zoeken.

  Door naar de voorgerechten. Het buikspek doet denken aan de herfst. Het vlees is nog vrij stevig, net als de robuuste smaken. De krokante wonton met rendang is een smakelijke aanvulling en de partjes radijs maken het geheel frisser. De rode shirazcabernet uit Australië gaat vooral goed met de rendang. Mijn combinatie van coquille en gerookte paling is een kunstwerkje om te zien. Van de gerookte paling ligt iets te veel op het bord. De Franse chardonnay is romig en doet weinig met het gerecht.

  Bij de wijnen van het hoofdgerecht krijgen we weinig uitleg: "Ik weet niets van wijn, dus ik schenk hem gewoon", vertelt de kelner eerlijk. Gelukkig passen ze goed bij het eten. De Spaanse albariño sluit naadloos aan bij de spicy gele currysaus die bij de zeewolffilet, gamba's en mango en avocadosalade komt. De limoenrijst is een teleurstelling: niet gaar en daardoor kalkachtig van structuur. Tegenover mij staat zachte kalfswang met krokante zwezerik. Het vet aan de wang zorgt voor veel smaak en de wijn, een subtiele Franse pinot noir, vult het gerecht perfect aan. De koude gegaarde appel op bladerdeeg begrijpen we niet.

  Tot slot het dessert. Een lemon pie met yoghurt en meloen, die limoensmaak mist en waarvan het deeg wat plakkerig is. De pavlova wordt gepresenteerd met los rood fruit, vanilleijs, dotjes Italiaans schuim en wat harde merengue. Het is minder spannend dan het creatieve drankje dat er bij komt: Liefmans fruitbier.

  Al met al heeft De Molen ons deze avond wel weten te verrassen met kwaliteit. Als de keuken en bediening de puntjes op de i zetten, is een 8 binnen handbereik.

  OORDEEL

  Voorgerecht: 7,5
  Hoofdgerecht: 7,5
  Nagerecht: 6,5
  Prijs/kwaliteit: 7,0
  Bediening: 8,5
  Sfeer: 7,5
  ​Drank: X,X
  Eindscore: 7,4

  WAT EN WAAR

  De Molen
  Vaartstraat 102
  Kaatsheuvel
  0416 530 230
  Geopend dinsdag tot en met zondag vanaf 11.30 uur.

  Op de lunchkaart: soepen, panini’s, sandwiches, salades, warme gerechten en een lunchmenu A la carte: veertien voor- en acht hoofd- en zes nagerechten. Geen vegetarische gerechten op de kaart. Twee keer drie gangen à la carte. Kraanwater is gratis.

  REKENING

  1x buikspek €11,50
  1x coquille en makreel €13,50
  1x kalfswang & zwezerik €23,50
  1x zeewolf & gamba €22,50
  1x pavlova €7,50
  1x lemon pie €7,00
  2x glas cava €13,50
  6x glas wijn/bier €30,95
  1x koffie €2,30
  1x thee €2,20

  Totaal €134,45

  De Molen

  door op 2 juli 2016

  Al met al heeft De Molen ons deze avond wel weten te verrassen met kwaliteit. Als de keuken en bediening de puntjes op de i zetten, is een 8 binnen handbereik.

  4