article
1.3772515
OOSTERHOUT - Een statige villa in eenbosrijk gebied tussenTeteringen en Oosterhout.Je verwacht een dure menukaart, maar Croy Boschlust komt met stuntprijzen.
Statige plek met stuntprijzen
OOSTERHOUT - Een statige villa in eenbosrijk gebied tussenTeteringen en Oosterhout.Je verwacht een dure menukaart, maar Croy Boschlust komt met stuntprijzen.
http://www.bndestem.nl/extra/eten/statige-plek-met-stuntprijzen-1.3772515
2013-04-18T08:23:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.3772536.1366273399!image/image-3772536.jpg
Oosterhout,Horeca,eten,Croy Boschlust
Eten
Home / Extra / Eten / Statige plek met stuntprijzen

Statige plek met stuntprijzen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  OOSTERHOUT - Een statige villa in eenbosrijk gebied tussenTeteringen en Oosterhout.Je verwacht een dure menukaart, maar Croy Boschlust komt met stuntprijzen.

  Restaurant Croy Boschlust in Teteringen adverteerde onlangs nog in deze krant met een aanbieding die bijna te denken geeft: een driegangenmenu voor 9,95 euro! Voor dat bedrag kun je dat zelf niet koken.

  Afgaand op de prijzen in die advertentie zou je denken dat een budgetrestaurant is, maar die indruk wordt weer weggenomen als je de huisvesting van Croy ziet: een witte villa in het bos tussen Teteringen en Oosterhout.

  We stappen binnen en worden verrast door de omvang. Het restaurant is verdeeld in twee grote ruimtes, maar massaal oogt het niet.

  De inrichting is warm, met veel hout en donkere kleuren. De ruimte heeft iets weg van een traditioneel pannenkoekenhuis, constateert mijn vriendin. De oranje-roodgeruite lampenkapjes matchen met de kussens op de banken. Op diverse plekjes duikt het logo van Croy op.

  Een vriendelijke serveerster verwijst ons naar een tafeltje in het midden. Ook op deze dinsdagavond zit het restaurant zo goed als vol. Het is een gemêleerd gezelschap. Jongeren, gezinnen, maar ook veel ouderen weten blijkbaar al de weg naar het begin dit jaar geopende Croy te vinden.

  Het maandmenu van 9,95 euro klinkt goed, maar wij kiezen vanavond voor een driegangenkeuzemenu, waarvan de prijs per dag varieert. Deze dinsdagavond kost het 15,95 euro. Het restaurant serveert niet alleen de standaardmaaltijden maar heeft ook wat meer verrassende gerechten. Gerookte forelfilet als voorgerecht, of een preitaartje als hoofdgerecht.

  De voorgerechten staan al snel op onze tafel. Mijn vriendin krijgt een tomatensoep voorgeschoteld: een lekker pittig soepje, met welgeteld drie ballen. Ik neem carpaccio, die ook prima smaakt.

  Even zijn we bang dat het hoofdgerecht net zo snel arriveert als het voorgerecht, maar gelukkig krijgen we voldoende tijd om het een en ander te laten bezinken. Ik kies voor de gemarineerde gamba's. Ze worden geserveerd in een schaaltje met knoflooksaus, het heeft iets weg van een tapasgerechtje. De gamba's smaken goed, maar de gekruide frietjes en de warme groenten die bij de gerechten worden geserveerd zijn voor mij een welkome aanvulling.

  Mijn tafelgenoot pikt een paar garnalen mee, terwijl ze van haar beenhammetje smult. Met name de honing-tijmsaus maakt het malse stukje vlees af, concludeert ze na afloop.

  Vanavond genieten we misschien nog wel het meest van ons nagerechtje: een eenvoudige, maar smakelijke Dame Blanche voor mijn vriendin; ik ga voor een Tartufo (Italiaanse ijsbonbon). Heerlijk en precies voldoende.

  Na twee uurtjes hebben we er drie gerechten op zitten met een thee als afsluiter.

  Zonder dat we het hebben opgemerkt, is het restaurant inmiddels bijna leeg. We horen bij de laatste gasten, ook al is het pas negen uur 's avonds. We voelen ons daardoor toch een beetje zitten en verlaten eveneens de villa, maar dan wel met zeer bescheiden rekening op zak.

   

  Croy Boschlust
   
  Adres: Oosterhoutseweg 139, 4847 DB Teteringen
  Telefoon: 076-5871413
  Openingstijden: maandag t/m zaterdag vanaf 17.00 uur. Zondag vanaf 12.00 uur. Lunchkaart tot 16.00 uur. Keuken sluit om 21.00 uur
   
  De rekening

  2 keuzemenu 31,90

  1 meerprijs carpaccio 2,95

  1 cola 2,00

  1 ijsthee 2,20

  2 witte wijn 6,60

  1 thee 1,95

  Totaal 47,60 euro

  Eten voor minder dan vijftig euro 

  Ook in de horeca laat de crisis zich voelen. Zowel aan de kant van de uitbaters als aan de kant van de gasten. Doorgaans staan op deze pagina recensies van restaurants waar een avondje uit eten voor twee personen al gauw rond de honderd euro kost. Dat moet goedkoper kunnen, dachten wij. Dus stuurden we onze jongste, nog hongerige verslaggevers op pad. Zij kwamen terug met tal van leuke adresjes waar je lkker én goedkoop kunt eten.