article
1.6656413
DORST - Dorst is een dorp waar je wat mee kunt in de horeca, toch zeker waar het naamgeving betreft. Honger & Dorst is dan ook een topnaam voor een eethuis aldaar. Het pand met die naam zit op een prominente plek langs de oude rijksweg waar al sinds mensenheugenis een etablissement was gevestigd.
Honger & Dorst, een eetcafé met culinaire aspiraties
DORST - Dorst is een dorp waar je wat mee kunt in de horeca, toch zeker waar het naamgeving betreft. Honger & Dorst is dan ook een topnaam voor een eethuis aldaar. Het pand met die naam zit op een prominente plek langs de oude rijksweg waar al sinds mensenheugenis een etablissement was gevestigd.
http://www.bndestem.nl/extra/eten/honger-dorst-een-eetcaf%C3%A9-met-culinaire-aspiraties-1.6656413
2016-11-18T10:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6656414.1479462701!image/image-6656414.JPG
Dorst,Culinair,culinair,Eetrecensie,eetcafé,Eten,Honger & Dorst,gerechten,hermes
Eten
Home / Extra / Eten / Honger & Dorst, een eetcafé met culinaire aspiraties

Honger & Dorst, een eetcafé met culinaire aspiraties

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Uitbaatster Karin Fick voorziet haar gasten in Honger & Dorst van hun hoofdgerechten. foto Ron Magielse/pix4profs
    DORST - Dorst is een dorp waar je wat mee kunt in de horeca, toch zeker waar het naamgeving betreft. Honger & Dorst is dan ook een topnaam voor een eethuis aldaar. Het pand met die naam zit op een prominente plek langs de oude rijksweg waar al sinds mensenheugenis een etablissement was gevestigd.
    Wie door Dorst heen rijdt, komt altijd langs Honger & Dorst. Hoe vaker je dat doet, hoe nieuwsgierig

    In een grijs verleden was dat de statige Beierse Hoeve. In de jaren negentig zat er Het Vorstendom en nu dus Honger & Dorst. Het restaurant wordt gerund door Karin en Marcel Fick. Remy Laferte zwaait de scepter in de keuken.

    De zaak heeft alle trekken van een eetcafé. De inrichting is sober, met veel hout. Een grote bar domineert de ruimte. Ook de menukaart is goeddeels in eetcafésferen. Kip van de gril, saté, spareribs, dat werk.

    Maar voor 39,95 euro kun je er ook een culinair driegangenmenu eten. En als je dat menu neemt, krijgt je er nog een amuse bij ook, zo meldt de website van het restaurant.

    We konden voor deze vrijdagavond nog net een tafeltje reserveren. Dat komt, omdat Honger & Dorst meedoet aan de AH-restaurantactie. Dus wordt aan zowat elk tafeltje het culinaire menu geserveerd.

    De beloofde amuse is panna cotta van bloemkool met verkruimelde kletskop van kaas. Erbovenop ligt wat alfalfa. De smaak is in orde, niet al te pregnant.

    Aardig en kundig
    Het tempo van de bediening is vlot. Het personeel is aardig en kundig. Honger & Dorst heeft zijn zaakjes goed georganiseerd. Ondanks de behoorlijke drukte hoeft er aan geen enkele tafel lang te worden gewacht. Zodoende krijgen we een krap kwartiertje na binnenkomst al de eerste gang geserveerd.

    Dat voorgerecht is voor mijn tafelgenote Rilette van heilbot, rouleau van zalm, salade van knolselderij en gerookte forel met zwarte truffeldressing. Ik krijg Licht gerookte eendenborstfilet, likkepot van wildzwijn, sinaasappel-abrikozenchutney en een crunch van gepofte kastanje. De gerechten zijn wat aan de koude kant, waardoor ze niet meteen hun smaken vrijgeven. We drinken op advies van onze serveerster de huiswijn, een sauvignon en een cabernet-sauvignon, beide uit Chili. Ze doen het goed.

    Hoofdgerechten
    Als hoofdgerechten kiezen we Gebakken harderfilet, een koekje van gerookte makreel, aardappelmousseline, gestoofde zuurkool en een Pernodsaus en Hertenbiefstuk met meatloaf, stoofpeertje en een wildjus met een vleugje pure chocolade'. De combinaties ogen op papier avontuurlijk, maar eenmaal op het bord laten de diverse onderdelen zich lang niet altijd even makkelijk determineren.

    De harderfilet is niet goed gebakken. De vis valt niet meer van zijn vel te ontdoen en is droog. De Pernodsaus kan de vlakke smaak maar amper verhullen. De hertenbiefstuk is oké, het begeleidende meatloaf zelfs prima. Er zit wat veel jus bij, ook op de bijgevoegde gekookte witlof die daardoor zijn bittertje kwijtraakt.

    Er komt ook nog friet op tafel en een bakje sla. De friet is niet bijzonder. De sla blijft na een hapje verder onaangeroerd. De ons geadviseerde wijn, respectievelijk een viognier en een corbières van het Franse Château Fontarèche, is aangenaam.

    Dessert
    Het dessert is aan weerskanten Kaneelappeltjes met speculaaskruimels, boerenjongens, mousse van amandel en huis gedraaid cassissorbet. Dat deed op voorhand enige zoetigheid vermoeden. Het tegendeel blijkt het geval. De balans slaat door naar zuur. Ik eet dapper door tot er een waterachtig plasje op mijn bordje resteert.

    De wetenschap dat het hier om een nadrukkelijk als culinair menu geafficheerde maaltijd ging, stelt na afloop ietwat droef. Van kookkunst hebben we te weinig gemerkt. We hebben een paar degelijk bereide gerechten op, maar niets geproefd dat het predikaat tongstrelend moet krijgen.

    Zo bezien is dit menu met 39,95 euro aan de dure kant. Veel restaurants in de omgeving vragen stukken minder voor z0'n maaltijd. Eerder deze week werden her en der in West-Brabant de Bib Gourmands van Michelin uitgedeeld. Die begeerde onderscheiding krijg je als je een uitstekend driegangenmenu voor maximaal 37 euro op tafel zet. Aan die criteria voldoet Honger & Dorst niet.

    Eigenaresse Karin Fick zegt desgevraagd dat 39,95 een gemiddelde prijs is. Het menu wisselt per seizoen en de ene keer zijn ingrediënten duurder dan de andere. Ze voegt eraan toe dat overwogen wordt om in de toekomst met een flexibele menuprijs te werken. 

    BEOORDELING

    Voorgerecht 7
    Hoofdgerecht 6,5
    Nagerecht 6
    Prijs/kwaliteit 6
    Sfeer 7
    Bediening 8
    Wijnen 7

    ​Totaal 6,7

    REKENING

    2 x culinair menu € 79,90
    2 x huiswijn € 7,90
    3 x wijn van de maand € 18,00
    1 x Paulaner € 4,95
    1 x prosecco € 4,75

    Totaal € 115,50