article
1.5508710
De mooiste panden uitzoeken en er een restaurant in zetten. Restaurantketen 't Zusje is er een ster in. In Oudenbosch huist ze al enkele jaren in een voormalig klooster en nu in Bergen op Zoom is het gebouw De Blokstallen de jongste prooi. Ooit hinnikten daar de paarden van het vroegere garnizoen.
Hoera, Bergen op Zoom heeft nu ook een Zusje-restaurant
De mooiste panden uitzoeken en er een restaurant in zetten. Restaurantketen 't Zusje is er een ster in. In Oudenbosch huist ze al enkele jaren in een voormalig klooster en nu in Bergen op Zoom is het gebouw De Blokstallen de jongste prooi. Ooit hinnikten daar de paarden van het vroegere garnizoen.
http://www.bndestem.nl/extra/eten/hoera-bergen-op-zoom-heeft-nu-ook-een-zusje-restaurant-1.5508710
2015-12-05T07:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5508766.1449227704!image/image-5508766.JPG
Nederland,Cultuur, kunst en recreatie,eten,hermes
Eten
Home / Extra / Eten / Hoera, Bergen op Zoom heeft nu ook een Zusje-restaurant

Hoera, Bergen op Zoom heeft nu ook een Zusje-restaurant

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het team van ’t Zusje in Bergen op Zoom.
   Fotograaf
  De mooiste panden uitzoeken en er een restaurant in zetten. Restaurantketen 't Zusje is er een ster in. In Oudenbosch huist ze al enkele jaren in een voormalig klooster en nu in Bergen op Zoom is het gebouw De Blokstallen de jongste prooi. Ooit hinnikten daar de paarden van het vroegere garnizoen.

  Bij binnenkomst in de vroegere paardenstal waan je je weer even in vervlogen tijden en zie je, als je je even goed inbeeld, de paarden plots weer voor je staan. Ook al zijn ze er natuurlijk allang niet meer...

  Inmiddels is het pand compleet gerenoveerd en is de benedenverdieping door de vaste interieurarchitect van 't Zusje omgetoverd tot een volwaardig familielid. Rode muren, zwarte plafonds, kroonluchters en muziekinstrumenten aan de wand. Het is veel, maar geeft toch een aangenaam warme sfeer, die tevens rust uitstraalt. Zoals de liefhebber van de keten het kent. Vertrouwd.

  Formule

  Met 3.600 reserveringen nog voordat deze nieuwe vestiging in Bergen op Zoom in november de deuren opende, lijkt het haast ondenkbaar dat er ook gasten komen die de formule nog niet kennen. Toch wel en wij zijn er toevallig twee van.

  Gelukkig blijken we deze avond niet de enige gasten die voor het eerst kennis komen maken met deze nieuwe loot in de familie en legt onze tafeldame rustig uit wat de bedoeling is. "Jullie eten vanavond onbeperkt tapas. Per ronde mag je twee tapas per persoon op het blaadje invullen. Liever starten met een toetje? Doe wat je zelf wilt", licht ze breed lachend toe. Het is een jongedame, van wie ik de leeftijd niet ouder dan 25 jaar schat. Zo lopen er hier veel, allemaal jonge meiden, jonge knulletjes ook.

  Het is een enthousiast team. Opgewekte jongelui voor wie werken geen issue, maar een gunst lijkt te zijn. Wanneer ik er later op de avond naar vraag, licht mede-eigenaresse Tamara Klop toe: "Het past niet in onze formule om dure kelners weg te zetten. We zijn een jong en dynamisch bedrijf. Dat willen we ook met ons personeel uitstralen. De prijs is er ook niet naar om duur personeel in te zetten."

  Daar heeft ze een punt. Voor 27,80 euro onbeperkt tapas eten en dan ook nog zonder een tijdslimiet, dat is een koopje. Zeker wanneer het tapas van een goede kwaliteit betreft, zoals hier.

  Pikant

  In plaats van te starten met een toetje, wat stiekem nog verleidelijk is ook, beginnen we netjes met twee koude gerechtjes per persoon. Gekonfijte Franse eendenpaté met een appelstroop-madeirasaus en een carpaccio volgens het 'Zusje-recept'. Dat laatste gerecht zit tegen het randje van pikant aan, maar smaakt vooralsnog voortreffelijk. Evenals de eendenpaté trouwens.

  Een hernieuwde blik op de kaart maakt duidelijk dat 't Zusje voor iedereen toegankelijk is. Voor fijnproevers, maar ook voor 'moeilijke' eters. Een cheeseburgertje met ui en ketchup, dat gaat er toch bij iedereen wel in?

  Zelf ga ik deze ronde voor een wat meer hoogstaand gerechtje. Hertenbiefstuk met cranberrysaus. Mijn tafelgenoot kiest de portobello gevuld met gehakt en een truffelsausje. Bij de gerechtjes worden ons twee verschillende wijnen aangeboden: een Serarossa (merlot) en de Cerro Punta Negro Shiraz. We gaan voor de laatste en dat blijkt een goede keuze. Het is een stevige, smaakvolle wijn die onze smaakpapillen prikkelt en naar een aangenaam hoogtepunt brengt. De conclusie is snel getrokken: ook met de wijn is niks mis.

  Tijd voor weer een blik op de kaart; eten bij 't Zusje verveelt geen moment. Ik besluit dat het tijd wordt voor mijn (eerste) toetje, waarvan er ongetwijfeld nog meer zullen volgen.

  Ongedwongen

  Bij het bestellen vraag ik de eigenaresse hoe het vredesnaam mogelijk is om al 3.600 reserveringen in te boeken nog voordat het restaurant opende. Haar antwoord is helder: "Het concept van 't Zusje is voor iedereen een duidelijke formule. Voor een vast bedrag kun je onbeperkt eten en zonder tijdslimiet. Bij veel all you can eat-concepten zit je vast aan een tijdslimiet van bijvoorbeeld twee uur. Hier komen mensen om uitgebreid te tafelen, heerlijk ontspannen, in een ongedwongen sfeer."

  Ze zegt daarmee precies wat ik zelf ook ervaar: een ongedwongen en tevens warme sfeer voert vanavond de boventoon. Vriendelijk personeel, heerlijk eten en dat voor een prijs die vaststaat en daarmee duidelijk is.

  Bergen op Zoom mag blij zijn met deze gezinsuitbreiding.

  OORDEEL

  Uitstekend

  CRITERIA

  Gerechten ****
  Bediening *****
  Entourage ****
  Huiswijn *****
  Prijs/kwaliteit *****

  REKENING

  2x onbeperkt tapas 55,60
  4x huiswijn rood 14,40
  2x verse muntthee 6,00
  ​Totaal 76,-

  GEGEVENS

  Blokstallen 2
  4611 WB Bergen op Zoom
  0164-726999
  Iedere dag van 17.30 tot 22.30 uur geopend
  www.zusje-tapas.nl