article
1.6196461
TILBURG - Restaurant Eethuis Twintig in Tilburg heeft veel aandacht voor groenten bij de gerechten. Ook het interieur in het oude fabriekspand gooit hoge ogen.
Eethuis Twintig in Tilburg biedt een goede mix van eten en sfeer
TILBURG - Restaurant Eethuis Twintig in Tilburg heeft veel aandacht voor groenten bij de gerechten. Ook het interieur in het oude fabriekspand gooit hoge ogen.
http://www.bndestem.nl/extra/eten/eethuis-twintig-in-tilburg-biedt-een-goede-mix-van-eten-en-sfeer-1.6196461
2016-07-16T04:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6196463.1468602218!image/image-6196463.JPG
Nederland,Culinair,eten,hermes
Eten
Home / Extra / Eten / Eethuis Twintig in Tilburg biedt een goede mix van eten en sfeer

Eethuis Twintig in Tilburg biedt een goede mix van eten en sfeer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De inrichting bij Eethuis Twintig in Tilburg is licht en sfeervol. Naast dat je er lekker kunt eten, zijn alle interieurspullen die je ziet er te koop. Een leuke combinatie. foto Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt
  TILBURG - Restaurant Eethuis Twintig in Tilburg heeft veel aandacht voor groenten bij de gerechten. Ook het interieur in het oude fabriekspand gooit hoge ogen.

  Bij binnenkomst in Eethuis Twintig, ruim een jaar gehuisvest in de voormalige regenkledingfabriek Falcon aan de Piushaven in Tilburg, worden we vriendelijk onthaald.

  Ik besluit de chef de vrije hand te geven en kies voor het verrassingsmenu. Mijn tafelgenote gaat voor het maandmenu. Voor wie vegetarisch wil eten: de kaart biedt een ruime keuze. Beiden nemen we het wijnarrangement, al vinden we dat met bijna zes euro per glas ietwat hoog geprijsd. Een glas kraanwater is gratis. Prettig.

  Zodra de bestelling is opgenomen geven we onze ogen eens goed de kost. Want dit restaurant is tegelijk een interieurzaak, waar alles te koop is behalve het personeel. De tafels, stoelen, kastjes, vazen, zelfs het mooie glaswerk op tafel kun je aanschaffen. Het meubilair is een mix van vintage en design, wat het restaurant een gezellige huiselijke uitstraling geeft.

  We krijgen als amuse een glaasje huisgemaakte hummus met een tortillachipje erin. Die kikkererwtenpuree is smeuiig en lekker pittig, maar allebei geven we de voorkeur aan een pitabroodje om het mee op te eten.

  Onze voorgerechten vallen in de smaak. Tegenover mij verschijnt een rouleau van kippendijen. Mooi mals hoor ik tevreden zeggen. Evenals de daarbij geschonken Soave classico een dikke voldoende.

  Ik krijg mijn eerste verrassing. De eendenpaté met daarbij eendenborstfilet, lichtgroene appelgelei en huisgemaakte piccalilly is behalve een plaatje ook zeer goed van smaak. Het zachte vlees combineert fijn met het beetje zuur van de piccalilly en zachte gelei. De soepele Merlot laat de eend lekker zwemmen.

  Als hoofdgerecht krijg ik gebakken meerval met Hollandse garnaaltjes en kreeftenjus, die krachtig en vol is. Verder op het bord een kleurrijke combinatie van allerlei beetgare groenten als bimi, gemarineerde venkel, verschillende bieten, en wat crème van pastinaak en pompoen. Leuk erbij en lekker is ook de bitterbal van risotto. Tegenover me wordt gesmuld van krokant buikspek met dadeljus en witlof met daarnaast allerlei groenten als biet en paksoi met een goede bite.

  Meestal valt de keuze bij het nagerecht op kaas. Maar met een verrassingsmenu valt er niks te kiezen. Het pakt goed uit, want ik ben gek op drop. Dat blijkt namelijk het hoofdingrediënt te zijn van het dessert uit mijn menu: een parfait van zoete drop met een lik siroop van zoute drop. Daarbij wordt de anijslikeur Sambuca geschonken, een slimme vondst.

  Het andere dessert, een perentaartje met chocoladeijs, is al net zo smakelijk. Leuke bijkomstigheid: zelfgemaakte chocoladerotsjes.

  Eethuis Twintig serveert verrassende combinaties met veel aandacht voor seizoensgroenten. Tel daar de regelmatig wisselende kaart, de vriendelijke bediening en het fraaie interieur bij op, en je kunt niet anders dan dit restaurant aanbevelen.

  OORDEEL

  Voorgerecht: 7,5
  Hoofdgerecht: 8,0
  Nagerecht: 8,5
  Prijs/kwaliteit: 7,5
  Bediening: 8,5
  Sfeer: 8,0
  ​Drank: 7,8
  Eindscore: 7,9

  REKENING

  1 spa rood 2,10
  2 wijnarrangement 35,00
  verrassingsmenu 37,50
  maandmenu 29,50
  Totaal: 104,10 euro

  WAT EN WAAR?

  Eethuis Twintig
  Piushaven 20 Tilburg
  013-5914906
  ​www.eethuistwintig.nl

  Eethuis Twintig

  door op 16 juli 2016

  Restaurant Eethuis Twintig in Tilburg heeft veel aandacht voor groenten bij de gerechten. Ook het interieur in het oude fabriekspand gooit hoge ogen.

  4