article
1.6124707
Hoeveel landen telt de EU? Noem ze alle 28 binnen één minuut. Oké, twee minuten, maar dan zonder spieken.
Column: Moevuh
Hoeveel landen telt de EU? Noem ze alle 28 binnen één minuut. Oké, twee minuten, maar dan zonder spieken.
http://www.bndestem.nl/extra/columns/column-moevuh-1.6124707
2016-06-20T20:48:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6039942.1463994232!image/image-6039942.jpg
columns,Column,hermes,Nederland
Columns
Home / Extra / Columns / Column: Moevuh

Column: Moevuh

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Hoeveel landen telt de EU? Noem ze alle 28 binnen één minuut. Oké, twee minuten, maar dan zonder spieken.
     

    Hopeloos toch. Dus laat er eens een landje brexitten. Kan jou het schelen. Toch een zootje. Want is het nou het Verenigd Koninkrijk of spreken we van Groot-Brittannië plus Noord-Ierland? En waarom horen die andere Ieren er niet bij - terwijl ze toch meedoen aan het Songfestival - maar de Orkney’s weer wel? Gooi maar in mijn bolhoed. Eigenwijs volk, met hun ponden en eieren die ze alleen per dozijn willen verkopen. Als ze overmorgen van de Europese boot af willen, moeten ze dat vooral doen en op hun eiland blijven. Moevuh! Want vertelt u mij: welk plezier beleven we aan hen? Hek eromheen en niet meer met Engeland, Noord-Ierland én Wales mee willen voetballen om het Europees kampioenschap. 

    En dan zijn de Schotten nog thuisgebleven. Schotland, eigenlijk het enige leuke aan die verzamelde Britse bende. En daar hebben ze zelf een bloedhekel aan die eigenwijze Engelsen. Want die weten het altijd beter. Ik voorspel dat ze uiteindelijk toch bij de EU blijven, wat de uitslag van het referendum ook is. (Tussen haakjes nog een vraag voor de bonus: hoe staat het met ons referendumpje? Wat was dat ook alweer? Iets met de Oekraïne?) Maar stél dat de Britten besluiten op te krassen. Hoeven wij dan hun lauwe pis dat ze ale noemen niet meer te drinken? Mogen wij niet meer naar de Big Ben gaan luisteren? In hun regen. Verkopen wij dan onze beste aardbeien niet meer aan die bleke Betjes?

    ‘STFU’, zou mijn lieve moeder zeggen als ze de betekenis kende. Maar ondertussen verlang ik naar de tijd van de Benelux en zes landen in de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Want die EU- quiz... Ik kom tot 27, ga in de fout met Noorwegen en Slovenië en het is raar dat Roemenië er wel bij mag horen en Turkije niet. Zucht.